Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara 36 Calvisano 23 în prima manșă a barajului Challenge Cup

timisoara_calvisano.jpg

Timișoara - Calvisano
Timișoara Saracens a dominat meciul cu Calvisano dar a avut o cădere bruscă în ultimele 20 de minute
Sursa imaginii: 
Ewald Gruescu

Tmișoara Saracens a învins pe Calvisano cu 36 - 23 în prima manșă a barajului de calificare în Challenge Cup (competiția intercluburi numărul 2 a rugby-ului european). Meciul s-a desfășurat pe stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara în fața a circa 1000 de spectatori, manșa a doua urmând să se joace la Calvisano pe 22 aprilie.

Timișorenii au dominat timp de 60 de minute ajungând la un moment dat să conducă cu 33 - 6, marcând patru eseuri prin Stephen Shennan, Paula Kinikinilau, Fonovai Tangimana și Jack Umaga, Valentin Calafeteanu marcând restul punctelor din lovituri de picior. 

Itaienii s-au trezit în ultimul sfert al meciului în care au marcat trei eseuri prin cele două aripi De Santis și Suzio (două, ultimul după o cursă de 70 de metri), restul punctelor lor fiind marcate de Florin Vlaicu prin lovitură de picior, iar timișorenii nu au mai marcat decât o singură dată din lovitură de pedeapsă prin Calafeteanu. 

Revenirea la scor a italienilor face foarte dificil meciul retur, timișorenii arătând slăbiciuni evidente, mai ales în margine, care a funcționat extrem de defectuos și în apărare unde au fost ratate multe placaje.  

Tot sâmbătă s-a jucat și celălalt meci de baraj Rovigo - Enisei Krasnoyarsk, scor final 0 - 31.

Câștigătoarele celor două baraje se califică pentru ediția 2016 - 2017 a Cupei Challenge, alături de 18 echipe din Anglia, Franța, Irlanda, Țara Galilor și Italia. 

În ediția 2015 - 2016 a Cupei Challenege Newport Gwent Dragons au creeat marea surpriză învingând în deplasare, 23 - 21 pe Gloucester, câștigătorii de anul trecut ai trofeului și marii favorii de anul acesta. 

Vineri seara Montpellier Herault au fost primii calificați în semifinale după victoria, 25 - 19, în deplasare la Sale Sharks.