Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Şahtior Doneţk s-a calificat în semifinalele Europa League

Mircea Lucescu (Foto: Reuters/Gleb Garanich)

Echipa ucraineană Şahtior Doneţk s-a calificat în semifinalele Ligii Europa, după ce a învins joi cu 4-0 pe teren propriu formaţia portugheză Braga, în sferturile competiţiei.

Şahtior Doneţk se impusese şi în tur cu scorul de 2-1. Echipa din Ucraina a deschis scorul prin Dario Srna, care a transformat un penalty. Şahtior a beneficiat de două autogoluri ale formaţiei adverse, înscrise de Ricardo Ferreira. Kovalenko a marcat celălalt gol pentru vicecampioana Ucrainei.

În ciuda victoriei echipei sale, antrenorul Mircea Lucescu nu crede că jucătorii lui au forţa de a câştiga trofeul: "Am spus înainte de meci că nu suntem la nivelul la care să putem câştiga competiţia, iar acum, după acest meci, îmi menţin opinia. Ce-i drept, de la meci la meci jucăm mai bine, echipa este în creştere, însă am motivele mele să spun asta. Sunt mulţi jucători noi, care au nevoie de timp să se integreze. Plus că în Europa e un nivel complet diferit faţă de competiţia internă. Aici avem parte de arbitraje corecte, jucătorii nu simulează, nu trag de timp. Când echipa mea este lăsată să joace, o face aşa cum aţi văzut astăzi, însă deocamdată nu avem experienţa echipelor pe care le-am putea întâlni în semifinale".

Într-un alt meci din sferturile Europa League, echipa spaniolă Villarreal a câştigat cu 4-2 în deplasare meciul cu Sparta Praga.

FC Liverpool s-a calificat şi ea în semifinalele competiţiei, după ce a învins cu 4-3 pe teren propriu formaţia germană Borussia Dortmund. Nemţii au condus cu 2-0 şi 3-1, dar "cormoranii" antrenaţi de Jurgen Klopp au revenit de fiecare dată. În tur, cele două echipe au remizat, scor 1-1.

În fine, FC Sevilla a câştigat cu scorul general 4-3 confruntarea cu Athletic Bilbao şi s-a calificat în semifinalele Europa League. Formaţia pregătită de Unai Emery s-a calificat joi seară la loviturile de departajare.

Tragerea la sorţi pentru semifinalele Europa League va avea loc vineri, 15 aprilie, de la ora 14, la Nyon.