Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Calvisano - Timișoara, meciul decisiv de calificare în Challenge Cup

calvisano_timisoara.jpg

Calvisano - Timișoara Saracens
Timișoara Saracens încearcă să devină prima echipă de club din România calificată în urma eliminatoriilor în Cupa Challenge
Sursa imaginii: 
Pagina de Facebook a RCM Timișoara Saracens

Timișoara Saracens, campioana României la rugby, dispută sâmbătă, 23 aprilie, meciul retur pentru calificarea în grupele Cupei Challenge ediția 2016 - 2017, a doua competiție a cluburilor de rugby din Europa, încercând să devină prima echipă de club din România calificată după eliminatorii. 

Bănățenii pleacă cu doar 13 puncte avans în faţa italienilor de la Calvisano, după ce în prima manșă au câștigat 36 – 23, deși în minutul 60 scorul era de 33 - 6.

După cum a declarat în conferința de presă de miercuri vicepreședintele timișorenilor, Dușan Filipaș, partida se anunță "cel mai important meci al nostru” și reprezintă "un test de moral, un examen care poate arăta adevărata față a echipei la ora actuală”.

Grainger Heikell, a declarat la RFI că principale puncte de remediat după partida tur sunt dispunerea pe faza ofensivă, funcționarea marginii și, în general, păstrarea unui nivel ridicat de concentrare pe toată durata partidei.

Antrenorul timișoarean a anunțat pentru această următorul lot:

1 Militaru, 2 Rădoi, 3 Țăruș, 4 Popârlan, 5 Drenceanu, 6 Ianuș, 7 Lazăr, 8 Burcea (Căpitan), 9 Calafeteanu, 10 Rose, 11 Tangimana, 12 Kinikinilau, 13 Umaga, 14 Shennan, 15 Conache.

Rezerve: 16 Căpățână, 17 Taupaki, 18 Mariș, 19 Mureșan, 20 Gorcioaia, 21 Sefanaia, 22 Manumua, 23 Moala.

Calvisano este la rândul ei campioana Italiei și actualmente ocupă de asemenea primul loc al întrecerii interne. Doi rugbiști români se află în lotul echipei din Lombardia, dar pentru acest meci mijlocașul la grămadă Florin Surugiu nu este eligibil, în timp ce Florin Vlaicu nu va juca, el suferind de dureri la umăr după o lovitură în acea zonă primită în meciul tur.

Italienii au jucat în ediţia 2015-2016 a Cupei Challenge, însă prestaţia lor a fost una modestă, cu doar trei eseuri înscrise și 344 puncte primite în cele şase meciuri disputate.

Din aceste trei eseuri, două le-a marcat aripa Marco Susio, care a reuşit de altfel alte două încercări și în meciul tur, aşadar unul dintre principalele pericole ale echipei.

Un alt jucător periculos este numărul 8, Jim Tuivaiti, omul cu cei mai mulți metri parcurși dintre rugbiștii italieni în competiția mai sus amintită.

Meciul, care începe la ora 16.00 locală (17.00 în România), nu va fi televizat.

În celălalt meci de baraj Enisei STM Krasnoyarsk întâlnește pe Rovigo Delta la Krasnodar într-un meci care pare o formalitate după victoria din tur în deplasare a siberienilor cu 31 - 0.