Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Anchetă: 48 de meciuri de tenis ”trântite”, inclusiv unul de Mare Șlem

48 de meciuri de tenis sunt suspectate de aranjamente cu casele de pariuri. Informația vine de la departamentul de Integritate din tenis, în urma unei investigații care a durat trei luni, notează cotidianul spaniol Marca.

Lista partidelor suspecte conţine și un meci disputat într-un turneu de Mare Şlem din cinrcuitul masculin ATP, dar și unul din circuitul feminin.

Cercetările au avut loc în primele trei luni ale anului, din ianuarie până în martie. Lista partidelor suspecte conţine, în total, un meci dintr-un turneu de Mare Şlem din ATP, un meci din WTA, 12 de la turneele Challenger, 24 de meciuri din cadrul Federației Internaționale de Tenis (ITF), din proba masculină, și 10 din proba feminină.

Investigația Departamentului de Integritate din tenis confirmă faptul că încercarea a truca meciuri pentru pariuri este mai frecventă în categoriile mai mici din sportul alb.

Până în prezent, trei sportivi nu foarte cunoscuți din Thailanda, Polonia și Australia, au fost sancționați pentru aranjarea meciurilor.