Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara Saracens se califică în Challenge Cup 2016 - 2017

calvisano_timisoara.jpg

Calvisano - Timișoara
Timișoara a câștigat ambele meciuri disputate împotriva campionilor Italiei
Sursa imaginii: 
Sînziana Mihăilă

Timișoara Saracens devine prima echipă de club calificată în urma eliminatoriilor în Challenge Cup - competiția numărul 2 a rugby-ului european - după victoria cu 28 - 17 în fața lui Calvisano din Italia în deplasare. În primul meci disputat pe stadionul Dan Păltinișanu timișorenii obțnuseră victoria cu 36 - 23.

Prima repriză a jocului din Italia a însemnat o încleștare de uzură, în mare parte disputată la mijlocul terenului. Scorul înregistrat la pauză a fost de 3-6, punctele echipei timișorene fiind înscrise de Calafeteanu, prin două lovituri de pedeapsă, în timp ce formația adversă a marcat după o greșeală în grămadă a căpitanului Stelian Burcea.

Repriza a doua a început promițător pentru Calvisano, la care Florin Vlaicu nu a evoluat deloc din cauza unei accidentări, formația italiană reușind un eseu la centru prin fundașul Minozzi și a avut șansa altor trei puncte, dar penalitatea a fost ratată.

Revenirea Timișoarei a fost promptă, rugbiștii români culcând de două ori mingea în terenul advers, o dată după un mol de margine finalizat de linia 2-a Marian Drenceanu, apoi prin numărul 8, Burcea, urmare a unei curse realizate de centrul Jack Umaga.

Scorul era în acel moment 10-20 și soarta meciului nu avea să se mai schimbe până la final, deși ambele formații au înscris câte un eseu, Calvisano au redus prin diferență prin numărul 8, Jim Tuivaiti, în timp ce Brian Sefanaia a înlăturat orice emoție în privința echipei câștigătoare. Cu trei minute înainte de final, Valentin Calafeteanu, care avea să fie declarat omul meciului, a închis tabela la 17-28 și a consfințit o victorie ce va rămâne în istoria clubului.

"Această oportunitate a fost îndelung așteptată de către club, iar jucătorii sunt foarte mândri pentru reușită. Nu a fost o evoluție memorabilă din partea noastră, dar am jucat suficient pentru a câștiga. Probabil ca nervozitatea și-a pus amprenta și în plus Calvisano ne-a pus sub o presiune serioasă de-a lungul celor 80 de minute, atât în atac, cât și în apărare", a declarat în exclusivitate pentru RFI antrenorul principal Grainger Heikell.

"Sunt cu adevărat mândru de angajamentul și caracterul arătate de băieții noștri. Vom avea mult de muncă de aici înainte, dar va fi o perioadă extraordinară pentru echipă.

Ediția 2016-2017 a Cupei Challenge va debuta pe 13 octombrie, va fi compusă din 20 de echipe din Anglia, Franța, Irlanda, Țara Galilor, Scoția și Italia, la care se adaugă, formația rusă Enisei STM Krasnoyarsk, ce a depășit tot în dublă manșă cealaltă echipă italiană, Rovigo.

Tot sâmbătă în Cupa României CSM Olimpia a pus capăt invincibilității în actuala ediție a echipei Steaua învingând-o cu 16 - 13, în timp ce Baia Mare a câștigat meciul cu Cluj, 29 - 16.