Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Itu, Federația Română de Tenis: Căderea Simonei nu este “dramatică”, ea joacă un tenis “foarte bun”

Turneul BRD Năstase Țiriac Trophy a adus tenisul pe buzele tuturor, o mulțime de jucători consacrați, pe care altfel publicul din România nu ar fi putut să îi vadă pe viu, și mulți spectatori. O spune la RFI vicepreședintele Federației Române de Tenis Răzvan Itu. Oficialul se arată convins că Horia Tecău și Florin Mergea vor câștiga finala de dublu de astăzi.

Organizatorii au început curăţarea suprafeţei de joc şi au anunţat că vor face tot posibilul ca finala de dublu de la BRD Năstase-Ţiriac Trophy să se reia la ora 11:15. Partida Tecău/Mergea - Guccione/S a fost întreruptă ieri din cauza ploii, după ce perechea română câştigase primul set cu 7-5.

UPDATE: Horia Tecău și Florin Mergea au câștigat proba de dublu, după ce s-au impus și în setul 2 cu 6-4. 

Finala a durat 73 de minute. Învingatorii primesc 25.070 de euro și 250 de puncte ATP, învinșii încasează 13.170 de euro și obțin  încă 150 de puncte ATP în clasamentul de dublu.

Tot azi este  programată finala de la simplu, între spaniolul Fernando Verdasco (32 ani, locul 86 în ierarhia mondială, cu 6 titluri ATP în palmares) şi francezul Lucas Pouille (locul 72 ATP, calificat în prima sa finală). Cei doi sunt la prima lor întâlnire.

UPDATE 2: Spaniolul Fernando Verdasco și-a adjudecat ultimul titlu de simplu al turneului BRD Năstase Țiriac Trophy. El a câștigat cu 6-3, 6-2 în fața francezului Lucas Pouille.

 

Vicepreședintele Federației Române de Tenis Răzvan Itu speră că Bucureștiul va rămâne pe harta competițiilor prin turneul feminin care se joacă în capitala României.

Întrebat despre căderea Simonei Halep pe locul 7 în clasamentul WTA de săptămâna aceasta, după ce a început anul pe 2, Itu spune că nu este “dramatică”, că Simona poate reveni oricând pentru că “joacă un tenis foarte bun”.

 

 
Răzvan Itu, vicepreședintele Federației Române de Tenis, intervievat de Magda Prelipceanu