Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Racing 92 Paris învinge lidera Clermont în campionatul Franței

racing.jpg

Racing 92 - Clermont Auvergne
Albert Vulivuli (cu balonul în mână) a marcat singurul eseu pentru Racing 92 Paris în meciul cu Clermont
Sursa imaginii: 
Icon Sport

Racing 92 Paris își continuă drumul spre "dubla" Campionat - Cupa Campionilor după victoria din campionatul Franței, TOP14, împotriva liderilor de la Clermont Auvergne. În campionatul Angliei, Aviva Premiership, Saracens vor termina sezonul regulat pe primul loc, în timp ce London Irish au retrogradat.  

În derbiul de pe stadionul Colombes din suburbia de nord-vest a Parisului, gazdele au fost conduse până în minutul 65 când mijlocașul lor la grămadă, Maxime Machenaud a transformat a șaptea sa lovitură de pedeapsă, iar eseul marcat de centrul Albert Vulivuli în minutul 77 a consfințit victoria Racing 92 cu 26 - 20.

Montpellier a profitat de înfrângerea liderilor și s-au apropiat la numai trei puncte după victoria cu bonus ofensiv, 51 - 10, împotriva lui FC Grenoble.

RC Toulon își continuă declinul cu înfrângerea pe teren propriu, 10 - 12 împotriva lui Stade Toulousain, în timp ce Castres Olympique (cu pilierul Mihăiță Lazăr titular) a învins cu 37 - 6 pe Pau și are în continuare șanse la calificarea în play-off.

În celelalte meciuri Oyonnax 17 La Rochelle 16, Agen 37 Brive 19, Bordeaux Begles 35 Stade Francais 25.

După 22 de runde (din 26) pe primul loc se află în continuare Clermont 76 de puncte, urmați de Montpellier 73, Toulon și Racing cu câte 68, Toulouse 61 și Castres 58.

London Irish retrogradați

În Anglia în penultima rundă a sezonului regulat Saracens au învins pe Newcastle Falcons cu 23 - 14 (după ce erau conduși cu 14 - 3 la pauză) și nu mai pot fi ajunși în fruntea clasamentului, unde au 76 de puncte. 

Se cunosc deja și celelalte trei calificate în semifinalele play off, Exeter Chiefs 69 de de puncte, Wasps 67 de puncte și Leicster Tigers 64 de puncte. 

Exeter au învins pe Wasps cu 24 - 3 și cele două echipe au toate șansele să se întâlnească în semifinală pe 20 mai echipa clasată pe locul al doilea urmând să dispute meciul pe teren propriu, în timp ce Leicester Tigers (învingători sâmbătă cu 37 - 17 în fața lui Worcester Warrios cu 37 - 17) vor disputa probabil cealaltă semifinală pe Allianz Park din Londra în fața Sarazinilor. 

London Irish nu mai pot evita retrogradarea după înfrângerea pe teren propriu, 25 - 32, în fața Harlequins, ei având șase puncte în urma penultimei clasate, Newcastle Falcons, în timp ce Northampton Saints au învins pe Bath cu 15 - 14, după ce erau conduși la pauză cu 14 - 0.

În sfârșit, Sale Sharks au pierdut primul meci în acest sezon din Aviva Premiership pe teren propriu, 11 - 12 în fața lui Gloucester, printr-o lovitură de pedeapsă în mintul 76. Această partidă a fost meciul de adio de la propriii suporteri a pilierului moldovean Vadim Cobîlaș, care din sezonul viitor va evolua la Bordeaux begles în TOP14.

Glasgow revine

În Guinness PRO12, liga celto-italiană, cu o rundă înaintea finalului sezonului regulat campionii en-titre, Glasgow Warriors, au preluat conducerea în clasament după victoria masivă, 70 - 10, în fața codașei, Zebre.

Surpriza a produs-o cealaltă echipă italiană, Benetton Treviso, învingătoare în fața irlandezilor de la Connacht (locul 2 în clasament) cu 22 - 21 printr-o lovitură de pedeapsă transformată în ultimul minut de joc. 

Foștii lideri de la Leinster au căzut pe locul al treilea după înfrângerea severă, 6 - 30, în fața lui Ulster care au trecut pe locul al patrulea, cu un punct înaintea galezilor de la Llanelli Scarlets, învingători în deplasare, 34 - 20, în fața lui Newport Gwent Dragons.

În celelalte meciuri Munster 27 Edinburgh 19 și Cardiff Blues 27 Swansea Ospreys (cu pilierul moldovean Dmitri Arhip titular) 40.   

În derbiul campionatului Italiei, Eccelenza, Rovigo a învins pe Calvisano (pentru care Florin Vlaicu a marcat o lovitură de pedeapsă și o transformare) cu 32 - 10 și a trecut pe primul loc înaintea ultimei runde a sezonului regulat.

Cele două echipe sunt deja calificate pentru semifinalele play-off pe teren propriu și au toate șansele să joace din nou în finala campionatului.