Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Handbal feminin: CSM București este campioana Europei!

handbal1.jpg

Sursa imaginii: 
ehfcl.com

Echipa feminină de handbal CSM București a reușit duminică seară una dintre cele mai mari performanțe din toate timpurile ale handbalului românesc, câștigând trofeul european suprem al cluburilor, Liga Campionilor Europeni, după un meci dramatic, decis prin lovituri de departajare, împotriva echipei ungare Gyor.

După cele două reprize regulamentare ale meciului de la Budapesta, scorul era egal 22-22, iar după prelungiri, tot egal, 25-25. La aruncările de departajare scorul a fost 4-1 pentru românce, după ce excelenta portăriță Mayssa Pessoa a reușit să apere spectaculos loviturile executate de Groot și Loke, astfel încât meciul s-a încheiat cu scorul general de 29-26 pentru CSM.

Performanța este cu atât mai valoroasă cu cât CSM București se află la prima participare în Liga Campionilor Europeni. În plus clubul are o istorie de doar 9 ani, el fiind construit și consolidat după desființarea, din motive financiare, a clubului Oltchim Râmnicu Vâlcea, fosta campioană a României.

Campioana Europei, antrenată de danezul Kim Rasmussen, le-a avut în componență pe: Jelena Grubisic, Mayssa Pessoa, Alina Iordache - Isabelle Gullden (15 goluri), Iulia Curea, Ana Paula Rodrigues Belo (2), Line Anna Ryborg Jorgensen, Cristina Varzaru (1), Bianca Bazaliu, Aurelia Bradeanu (1), Linnea Torstensson (3), Cristina Nan, Ekaterina Vetkova, Carmen Martin Berenguer (4), Oana Manea (3), Maria Fisker.

Isabelle Gullden, coordonatorul de joc al CSM-ului, a fost declarată golgheterul competiției, cu 108 goluri, dintre care 15 au fost marcate în finala cu Gyor.

Doua echipe românești, în afara de CSM București, au mai câștigat in îstorie titlul de campioană a Europei: Știinta București (sezonul 1960-1961) și Rapid București (în stagiunea 1963-1964). Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost foarte aproape de cucerirea trofeului în 2010, dar a pierdut finala cu Viborg (52-60).