Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cât va rezista CSM Bucureşti în handbalul de elită?

Cât va rezista echipa CSM Bucureşti în elita handbalului feminin european? Recenta câştigătoare a Ligii Campionilor este finanţată în prezent de municipalitatea Capitalei, în timp ce marile cluburi de pe continent sunt asaltate de sponsori.

Jurnalistul sportiv Radu Naum spune la RFI că locuitorii Bucureştiului ar trebui consultaţi de Primărie pe tema finanţării clubului sportiv. El crede că o eventuală susţinere din partea populaţiei ar face ca la clubul bucureştean să existe inclusiv o stabilitate financiară: "Este important, dat fiind că este clubul unei municipalităţi, ca oamenii care aparţin de această comunitate să se exprime, să spună dacă vor sau nu mai departe o asemenea echipă şi dacă sunt dispuşi ca taxele şi impozitele lor să fie în parte investite într-o asemenea întreprindere. Sigur că acest club ar trebui să evolueze în sine. Ar trebui să ştim că toate lucrurile sunt în regulă acolo, că nu există nici un fel de problemă, deşi s-a făcut vorbire despre tot felul de necazuri în acest parcurs al acestui club de-a lungul timpului, pentru ca această victorie să nu devină un coşmar până la urmă, cum s-a mai întâmplat şi cu altele, din motive extra-sportive".

Radu Naum precizează că "acest club aparţine de municipalitate, nu este doar sprijinit de municipalitate, este înfiinţat în cadrul municipalităţii, cu acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Oamenii care contribuie cu bani trebuie să răspundă şi cred că acesta ar trebui să fie până la urmă demersul democratic al unei municipalităţi, să-i întrebe pe oameni: vreţi de exemplu la Bucureşti o echipă de handbal feminin, câştigătoare de Liga Campionilor, care să facă performanţă în continuare? Doi: ce fel de echipă vreţi, o echipă cu o puternică impregnare autohtonă, locală sau vreţi o echipă internaţională, că are mai multe şanse de succes, de cine vă simţiţi reprezentaţi mai bine, banii pe care-i plătiţi în taxe şi impozite încotro vreţi să se ducă?".