Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep, în optimi la Roland Garros, după un meci greu cu o necunoscută

Simona Halep s-a calificat, vineri, în turul al treilea de la Roland Garros. A șasea favorită a competiției pariziene a trecut în 3 seturi de japoneza Naomi Osaka, scor 4-6, 6-2, 6-3.

Simona Halep s-a calificat în optimile Roland Garros, după un meci greu, de o oră şi 44 de minute. Adversară i-a fost ocupanta locului 101 WTA, japoneza Naomi Osaka.

Simona Halep a început bine meciul, conducând cu 4-2, scor la care Osaka a făcut re-break şi nu a mai cedat niciun game până la finalul setului, încheita 6-4 în favoarea niponei. Halep şi-a ieşit din fire în ultimul game şi a dat cu racheta de pământ, lucru care i-a adus un avertisment din partea arbitrei de scaun.

Setul secund a început mai bine pentru sportiva din România. A condus cu 3-0 pentru a se impune în final cu 6-2.

Setul decisiv a mers aproape la fel de bine pentru Halep. Românca a avut 3-1, însă a fost egalată la 3 de Osaka. A fost momentul în care experienţa Simonei şi-a spus cuvântul: şi-a câştigat serviciul, a urmat apoi un break, iar pe propriul serviciu a închis meciul.

Pentru calificarea în optimile de finală, Simona Halep va încasa 173.000 de euro şi 240 de puncte WTA. În faza următoare a turneului de la Roland Garros, Halep va juca împotriva câştigătoarei dintre Samantha Stosur din Australia şi Lucie Safarova. Românca are palmares pozitiv cu ambele sportive: o conduce pe Stosur cu 4-3 iar pe Savarova cu 3-1.