Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Novak Djokovic a câştigat proba masculină a turneului de la Roland Garros

novak_djokovic_trofeu_paris.jpg

Turneul de la Roland Garros are premii totale în valoare de 32.017.500 de dolari
Turneul de la Roland Garros are premii totale în valoare de 32.017.500 de dolari
Image source: 
RFI

Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a câştigat, duminică, scor 3-6, 6-1, 6-2, 6-4, meciul jucat cu Andy Murray (Marea Britanie, numărul 2 ATP) în finala probei de simplu a turneului de la Roland Garros.

După victoria obţinută pe arena Philippe Chatrier, sârbul de 29 de ani a câştigat şi ultimul trofeu de Mare Şlem care îi lipsea din palmares.

Partida dintre cei doi combatanţi a durat trei ore şi cinci minute. Djokovic este primul jucător, după australianul Rod Laver (1969), care este campion en-titre în toate cele patru competiții mari din tenisul profesionist, performanță neatinsă de marii săi rivali, Roger Federer și Rafael Nadal. Este al 12-lea titlu de Mare Şlem din cariera sârbului.

Novak a vorbit în franceză după finala în care l-a învins pentru a 24-a oară în carieră pe Andy Murray, britanicul ce rămâne cu doar 10 meciuri câştigate în faţa sârbului: ”E un moment foarte special pentru mine. Cel mai important e că astăzi am simţit un sentiment pe care nu l-am mai întâlnit până acum la Paris. Am desenat o inimă pe teren, cu permisiunea lui Guga Kuerten, pentru că dragostea fanilor m-a ajutat să câştig pentru prima oară aici”, a spus sârbul după meci.