Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iordănescu, înainte de meciul cu Elveția: Ce a fost cu Franța a trecut. Ne așteaptă un meci cu o echipă valoroasă

iorda.jpg

Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Anghel Iordănescu, selecţionerul naţionalei României, a participat, marţi, la conferinţa de presă premergătoare meciului de miercuri cu Elveţia, al doilea de la Euro. El a dezvăluit că a lucrat la refacerea moralului jucătorilor, dar şi că primul "11" pentru meciul cu elveţienii este deja conturat.

În primul rând, Anghel Iordănescu a declarat că, după partida pierdută cu Franța, principala preocupare a staff-ului său a fost refacerea fizică şi mentală a jucătorilor.

"Aş vrea să spun că după meciul cu Franţa principala noastra problemă a fost refacerea: fizică şi mentală. Sper să vedem mâine că am reuşit să facem acest lucru. Am reuşit în startul primei reprize, dar şi în cea de-a doua, să facem un joc bun. În final, a trebuit să acceptăm că Franţa a câştigat jocul. Ne aşteaptă un meci cu o echipă valoroasă, trebuie să fim concentraţi. Este un meci foarte important pentru echipa noastră naţională. În ceea ce priveşte primul "11", este deja conturat.

Elveţia este o echipă cu experienţă. Din lotul de 23, 18 jucători evoluează în campionate puternice, precum Franţa, Anglia şi Germania. Din 2004, Elveţia a participat la toate competiţiile majore, iar din acest punct de vedere sunt convins că va fi un meci dificil. Ceea ce s-a întâmplat în meciul cu Franţa a trecut, sper ca băieţii să fie concentraţi şi motivaţi pentru meciul cu Elveţia pentru că obiectivul este acela de a ieşi din grupă", a spus Anghel Iordănescu.

Anghel Iordănescu a dezvăluit și ce amintiri are legat de ultimul meci împotriva Elveţiei.

"Ultimul meci împotriva Elveţiei a fost cel din Statele Unite (n. red - pierdut de România, scor 4-1, la Campionatul Mondial din 1994). Veneam după o partidă bună împotriva Columbiei şi, sincer să fiu, am intrat şi puţin înfumuraţi pe teren. Am o amintire plăcută, chiar dacă rezultatul a fost neplăcut. Am legat o prietenie de durată cu antrenorul Angliei de acum, Roy Hodgson", a spus Iordănescu la conferinţa de presă.

Legat de subiectul Denis Alibec, care ar fi fumat în timpul meciului cu Franţa, la vestiare, selecţionerul Anghel Iordănescu a spus: "Este foarte greu să ştiu ce a făcut Alibec, eram în timpul meciului, urmăream meciul. Niciunul dintre secunzi nu mi-a spus că Alibec a fost la vestiar sau a fumat", a conchis Anghel Iordănescu.

Ce spune antrenorul elvețian?

La rândul său, tehnicianul elvețienilor, Vladimir Petkovic, a declarat că echipa sa va juca la victorie meciul de miercuri seară, fiind dornică să lege în premieră două victorii la un turneu final, în faza grupelor.

Petkovic spune că gândeşte strategia pentru a obţine o victorie ce ar fi sinonimă cu calificarea în fazele eliminatorii.

"Nu sunt genul de antrenor care cere de la jucători obiectivul minim. Întotdeauna ne dorim să obţinem maximum, adică trei puncte. Trebuie să fim mai solizi, să comunicăm mai bine şi să alergăm mai mult.

Cu trei puncte am obţine şi calificarea în etapa următoare şi am scrie istorie pentru reprezentativa noastră. Elveţia nu a câştigat niciodată două meciuri consecutive în faza grupelor şi suntem concentraţi pentru a îndeplini acest obiectiv. Viitorul se va construi pe meciul de mâine", a declarat Vladimir Petkovic la conferinţa de presă.

Mijlocaşul Valon Behrami spune că se aşteaptă la o replică extrem de puternică din partea României, declarându-se convins că tricolorii vor face un meci mai bun decât cel din debut.

"Sunt convins că jocul României va fi mai bun mâine decât în meciul cu Franţa. Avem nevoie de presiune pentru a da 100% în meciuri. Sper să simţim această presiune. Obiectivul nostru este să câştigăm meciul cu România. În primul meci am gestionat bine stresul şi presiunea şi am câştigat. Sper să o facem şi în meciul următor", a declarat mijlocaşul Valon Behrami.