Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marius Matache, corespondent RFI la Euro 2016, după remiza cu Elveția: Ăsta ne este nivelul

marius_matache_2.jpg

Marius Matache

România a obţinut primul punct de la Campionatul European în urma remizei cu Elveţia. Echipa antrenată de Anghel Iordănescu este obligată să câştige duminică meciul cu Albania pentru se califica în faza eliminatorie a EURO 2016.

Presa elvețiană nu e mulțumită de rezultatul de aseară.  "Elveţia merita de o mie de ori să câştige meciul cu România. Nu am câştigat din două motive: lipsa de eficienţă în faţa porţii şi un gol primit din penalty", au scris cei de la Le Matin.

Cei de la Eurosport compară partida României cu Elveţia de la acest EURO cu meciul dintre România şi Franţa de la turneul din urmă cu 8 ani, confruntare care a fost desemnată cel mai urât meci al întrecerii: " România – Elveţia, un joc insipid, un rezultat ce permite Elveţiei aproape sigur să iasă din grupă, iar României să vâneze o victorie plauzibilă cu Albania".

Doar britanicul The Mirror laudă prestaţia României: "Ştiam că românii vor fi puternici în apărare, au demonstrat-o în preliminarii. În meciul cu Elveţia au fost încăpăţânaţi şi bine organizaţi. Echipa asta are o atitudine care demonstrează că pot şi altceva decât să stea cu spatele la zid. Au trimis oameni în atac în fiecare dintre cele două meciuri de la EURO, fotbaliştii se cunosc foarte bine între ei, îşi ştiu jocul unul altuia pe dinafară. Stanciu şi Andone au fost lăsaţi pe bancă, dar Chipciu şi Keşeru s-au potrivit perfect. Dacă totul decurge conform planului în meciul cu Albania, nicio echipă nu îşi va dori să joace cu România în fazele eliminatorii".

"Suporterii români aveau alte așteptări de la tricolori", spune Marius Matache, corespondent RFI la Euro 2016.

"Din păcate, n-am mai fost așa de fericiți (ca după meciul cu Franța – n.red.) Cred că a fost o problemă fizică. Deja din minutul 70 jucătorii noștri cam terminaseră benzina și asta s-a văzut în teren. Nu știu dacă Iordănescu e cel de vină. Cred că ăsta ne e nivelul de fapt. Degeaba încercăm să găsim explicații, că dacă juca Sânmărtean..., dacă juca Keșeru ... .Cred că pur și simplu n-avem jucători mai buni și trebuie să acceptăm asta bărbătește".

Remiza de aseară cu Elveția, 1 la 1, ne menține în cărți la Euro 2016 cu condiția ca, duminică, la meciul cu Albania să atacăm, nu să ne apărăm", mai spune Marius Matache (AUDIO).

Marius Matache intervievat de Magda Prelipceanu