Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euro 2016: Procedură disciplinară deschisă împotriva României după meciul cu Elveția

Comisia de Control, Etică și Disciplină a Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a declanșat, joi, o procedură disciplinară împotriva Federației Române de Fotbal (FRF), după meciul cu Elveția (1-1), de la EURO 2016. Motivul acestei proceduri este faptul că suporterii români au aprins torțe la meciul de miercuri de pe ''Parc des Princes'', fapt care contravine articolului 16 (2) din regulamentul disciplinar, potrivit site-ului UEFA citat de Agerpres.

România riscă o amendă și chiar disputare de meciuri fără suporteri, după ce fanii naționalei au aprins torțe în timpul partidei cu Elveția. Nu ar fi prima sancțiune de acest gen pentru echipa tricoloră. FRF a fost amendată anul trecut de UEFA cu 60.000 de euro și condamnată să dispute un meci cu porțile închise după aprinderea de torțe și atitudine rasistă a suporterilor la meciul cu Grecia (0-0) din 7 septembrie, de la București, și cu 70.000 de euro după meciul cu Ungaria (0-0) de la Budapesta, din 4 septembrie, pentru aprinderea de torțe și bannere interzise, ambele meciuri fiind în preliminariile EURO 2016.

Pentru același motivm, apriderea de torțe în stadion, s-a deschis, la Euro 2016, o procedură și împotriva federației maghiare, după meciul cu Austria de la Bordeaux (2-0).

Comisia de Disciplină a UEFA amendase marți Federația Rusă de Fotbal cu suma de 150.000 de euro după incidentele violente de pe Stade Velodrome din Marsilia, dintre fanii ruși și englezi, amenințând totodată echipa Rusiei cu descalificarea de la EURO 2016 în caz de repetare a comportamentului violent al suporterilor.

Și federația albaneză face obiectul unui proceduri deschise de UEFA pe 12 iunie, după ce fanii albanezi au aprins torțe și au desfășurat bannere cu cu mesaje interzise, cazul urmând să fie judecat pe 21 iulie.