Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dezastru pentru România la Olimpiada de la Rio

dezastru_romania_olimpiada_rio.jpg

România, neputincioasă în faţa Braziliei, la meciul de handbal de la Olimpiadă (Foto: Reuters/Marko Djurica)
România, neputincioasă în faţa Braziliei, la meciul de handbal de la Olimpiadă (Foto: Reuters/Marko Djurica)

Luni a fost o zi neagră pentru delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Rio. Echipa de handbal feminin a pierdut la scor în faţa Braziliei, Corina Căprioriu a ratat medalia de bronz, iar Adrian Crişan a fost eliminat în optimi la tenis de masă.

Cel mai mare şoc pentru delegaţia României a fost înfrângerea de la handbal. Naţionala feminină a fost învinsă cu 26 la 13 de Brazilia, în al doilea meci din grupa A de la turneul olimpic. Handbalistele antrenate de Tomas Ryde au marcat doar patru goluri în repriza a doua a meciului. România pierduse şi prima partidă în faţa Angolei.

Selecţionerul Tomas Ryde spune că nu a pierdut niciodată la o diferenţă atât de mare: "Aş vrea să mă trezesc mâine dimineaţă, să deschid fereastra şi să văd că a răsărit soarele pe strada noastră. Personal, nu am pierdut niciodată în carieră în acest mod. Încă putem să ne îndeplinim obiectivul, dar nu în felul în care am jucat azi".

Dezamăgire şi pentru judoka română Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică la Londra, care a ratat medalia de bronz la categoria 57 kilograme, după ce a fost învinsă în meciul decisiv de portugheza Telma Monteiro. Căprioriu a ocupat în final locul cinci.

Sportiva română spune că aşa e sportul de performanţă: "Nu e ghinion, ăsta e sportul de performanţă. Nu ştii niciodată".

Jucătorul român de tenis de masă Adrian Crişan a fost învins de chinezul Zhang Jike, cu scorul de 4-0 (11-8, 11-9, 14-12, 11-5), în optimile de finală ale probei de simplu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Românul în vârstă de 36 de ani, aflat pe locul 90 în clasamentul mondial, s-a înclinat după 34 de minute în faţa numărului patru mondial, campionul olimpic en titre.

În fine, înotătorul Robert Glinţă (18 ani) a ocupat ultimul loc în finala probei de 100 metri spate, aurul revenindu-i americanului Ryan Murphy.