Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rio 2016: Surpriza de la cantotaj. România, a 26-a în clasamentul națiunilor

Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit medaliile de bronz în concursul de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Români are în palmares, la această ediție, o medalie de aur, una de argint și două de bronz și oucpă locul 26 în clasamentul provizoriu.

6 minute și 4 secunde a fost timpul care a adus echipajului feminin de 8+1 bronzul, la capătul unei curse palpitante. Spre final, la borna de 1,500 de metri, echipajul românesc ocupa ultima poziție, însă a recuperat spectaculos decalajul. Este prima medalie obținută la canotaj, din 2008 încoace.

La această ediție a Jocurilor Olimpice România a cucerit, până acum, patru medalii. Echipa feminină de spadă a adus aurul olimpic, perechea de dublu Florin Mergea/Horia Tecău a cucerit argintul la tenis, iar Gabriel Sîncrăian și echipajul de cantoaj au adus delegației României două medalii de bronz. În clasamentul provizoriu pe națiuni, România ocupă locul 26. Statele Unite, China și Marea Britanie ocupă primele trei poziții.

Duminică seară, după 22,30, echipa de handbal feminin va juca cu Norvegia, în încercarea de a se califica în faza sferturilor de finală ale competiției.