Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CSM Olimpia învinge pe campionii Timișoara Saracens la rugby

csm_olimpia_timisoara.jpg

CSM Olimpia - Timișoara Saracens
CSM Olimpia a produs surpriza debutului de campionat învingând campionii Timișoara Saracens
Sursa imaginii: 
http://www.opiniatimisoarei.ro/

CSM Olimpia București a produs prima surpriză în Super Liga CEC Bank învingând pe campionii en titre, Timișoara Saracens, cu 16 - 12 în runda a treia a campionatului de rugby al României. În fruntea clasamentului s-a desprins Steaua care a învins cu 37 - 11 pe teren propriu pe noua promovată, Politehnica Iași. 

Timișorenii au intrat pe teren cu doar patru dintre titularii care au început meciul din runda trecută când i-au învins pe eternii lor rivali de la Baia Mare, dar chiar și așa au deschis scorul rapid prin aripa Vlăduț Zaharia, eseu transformat de fundașul Gabriel Conache.

Deși au dominat în majoritatea timpului, campionii nu au mai reușit să marcheze până în finalul meciului, bucureștenii marcând 16 puncte fără replică, un eseu de 70 de metri al flankerului Taufui Siokivaha - omul meciului - transformat de mijlocașul la deschidere Daniel Faasen, care a adăugat și trei lovituri de pedeapsă.

Al doilea eseu al lui Zaharia din final nu a adus decât punctul de bonus defensiv pentru campioni care suferă prima înfrângere în această nouă ediție de campionat, prima după opt ani desfășurată după calendarul clasic, toamnă - primăvară.

De remarcat că arbitrul meciului, Cristian Șerban, a anulat patru eseuri ale timișorenilor.

Steaua a profitat de eșecul timișorenilor și de faptul că Baia Mare a stat în runda a treia și s-a distanțat la opt puncte în fruntea clasamentului după victoria cu bonus ofensiv, 37 - 11, în fața noii promovate, Politehnica Iași.

Scorul nu reflectă însă raportul de forțe de pe teren, ieșenii fiind mult mai aproape de bucureșteni ca valoare, dar naivitatea lor i-a costat.

În minutul 66 la scorul de 27 - 11, în superioritate numerică și în plină dominare ieșeană, mijlocașul la deschidere Tudor Boldor a marcat un eseu pe intercepție, pe care tot el l-a transformat și în final a mai punctat și din drop goal.

În ultimul meci al rundei, Universitatea Cluj a depășit pe Dinamo cu 25 - 20, după ce la pauză bucureștenii conduceau cu 17 - 13.

Și în acest meci învinșii au marcat două eseuri față de unul al câștigătorilor la fel ca în partida CSM Olimpia - Timișoara Saracens.

În clasament după trei runde pe primul loc se află Steaua cu 14 puncte, urmată de Baia Mare (două meciuri) și Dinamo cu câte șase puncte, Timișoara Saracens (două meciuri) și Iași au câte cinci puncte, Cluj și CSM Olimpia câte patru.

În runda a patra, vineri 19 august de la ora 17 are loc derby-ul Timișoara Saracens - Steaua, sâmbătă 20 august de la ora 11 se dispută partida Baia Mare - CSM Olimpia, iar duminică 21 august de la ora 17 se joacă meciul Iași - Cluj, în timp ce Dinamo stă.