Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Criză la vârful COSR, după eşecul de la Rio

criza_varful_cosr_esecul_rio.jpg

Preşedintele COSR, Alin Petrache
Preşedintele COSR, Alin Petrache

Alin Petrache a anunţat într-un comunicat publicat în noaptea de duminică spre luni pe site-ul COSR că-şi va depune mandatul de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, după Jocurile Olimpice de la Rio. Gestul preşedintelui COSR nu echivalează cu o demisie, explică la RFI jurnalistul sportiv Radu Naum.

Mandatul lui Alin Petrache la vârful COSR oricum se încheia după Jocurile Olimpice de la Rio, când Comitetul ar trebui să organizeze alegeri pentru funcţiile de conducere pentru următorii patru ani.

"După Jocurile Olimpice vom analiza în cadrul Adunării Generale a COSR toată activitatea de pregătire a sportivilor, rezultatele obţinute de fiecare federaţie, de fiecare sportiv şi responsabilitatea ce revine fiecăruia, inclusiv factorilor de conducere, atât din cadrul COSR, cât şi al federaţiilor şi cluburilor sportive. Toată această analiză şi măsurile ce vor fi decise vor fi prezentate transparent, deschis, opiniei publice prin intermediul media", spune şeful COSR.

"În calitate de preşedinte al COSR voi face ceea ce am anunţat încă de la începutul anului, îmi voi depune mandatul Adunării Generale, pentru ca analiza activităţii să nu fie blocată de niciun considerent ierarhic. Acelaşi lucru îl voi cere vicepreşedintilor COSR şi tuturor membrilor Comitetului Executiv", anunţă Alin Petrache.

Preşedintele COSR şi-a cerut scuze pentru echipamentul de o calitate îndoielnică: "Privitor la calitatea slabă, îndoielnică a unora dintre echipamentele sportive ale Echipei Olimpice a României, îmi cer scuze în numele meu personal şi al COSR, atât sportivilor care au avut de suferit, cât şi opiniei publice. La întoarcerea în ţară, după Jocurile Olimpice, vom demara o anchetă internă în cadrul COSR, pentru a stabili cine se face vinovat şi care sunt măsurile luate, sancţiunile aplicate. Toţi cei vinovaţi vor plăti, indiferent de locul pe care îl ocupă. Vom informa neîntârziat opinia publică de rezultatele anchetei. COSR va pune în continuare la dispoziţia organelor Statului toate datele şi informaţiile solicitate în acest caz".

Gestul preşedintelui COSR de a-şi depune mandatul după Olimpiadă nu echivalează cu o demisie, explică la RFI jurnalistul sportiv Radu Naum.

România are la Jocurile Olimpice de la Rio cea mai slabă prestaţie din ultimii 50 de ani. Delegaţia română a obţinut până acum o medalie de aur, una de argint şi două de bronz.