Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cătălina Ponor: Din păcate, au fost multe emoţii, multe mesaje negative, care m-au atins

catalina_ponor_pacate_multe_emotii_multe_mesaje_negative_atins.jpg

Cătălina Ponor la Rio (Foto: Reuters/Marko Djurica)
Cătălina Ponor la Rio (Foto: Reuters/Marko Djurica)

Gimnasta Cătălina Ponor s-a clasat pe locul al şaptelea în finala de la bârnă, la Jocurile Olimpice de la Rio. Medalia de aur a fost câştigată de olandeza Sanne Wevers.

Cătălina Ponor a fost notată cu 14.000: 5.800 dificultate şi 8.200 execuţie. Gimnasta română a terminat finala pe penultimul loc.

Olandeza Sanne Wevers a primit cea mai bună notă, 15.466, fiind urmată pe podium de sportivele americane Lauren Hernandez (15.333) şi Simone Biles (14.733).

România rămâne astfel fără medalii olimpice la gimnastică după 44 de ani.

Cătălina Ponor (28 de ani) are în palmares cinci medalii la Jocurile Olimpice, dintre care trei de aur.

Gimnasta declară pentru TVR 1 că evoluţia ei a fost afectată de emoţii şi de presiunea aşteptărilor pentru o medalie: "A fost greu. Am încercat să lupt, să reprezint România cât am putut de bine. Din păcate, au fost multe emoţii, multe mesaje negative, care m-au atins. Ştiam că este presiune mare pe mine, nu m-am gândit la medalie, doar să-mi fac exerciţiul. Din păcate, nu am reuşit o performanţă. Important este că sunt sănătoasă. Nu mi-am pus deloc problema retragerii, vreau să mă duc la Europenele de la Cluj, mai am de luptat! Am dat undă verde acelor mesaje negative şi gânduri negative îndreptate către mine de acele persoane care nu şi-au dorit ca eu să fiu aici".