Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara învinge lidera Steaua în derby-ul campionatului de rugby

timisoara_steaua.jpg

Timișoara - Steaua
Fonovai Tangimana, unul dintre cei mai activi jucători timișoreni, este placat de Viorel Lucaci
Sursa imaginii: 
Pagina de Facebook a RCM Timișoara Saracens

Campionii en titre ai României, Timișoara Saracens, au învins cu 8 - 6 pe Steaua în derby-ul rundei a patra a Super Ligii CEC Bank la rugby. Este prima înfrângere a bucureștenilor în această ediție, dar ei rămân pe prima poziție a calsamentului. 

Într-un meci presărat cu greșeli, unele elementare și dominat de indisciplină, campionii s-au impus pe merit, ei dominând în majoritatea timpului. 

Scorul a fost deschis în prima parte a jocului din lovitură de pedeapsă de mijlocașul la grămadă al campionilor, Valentin Calafeteanu, iar până la pauză Timișoara Saracens au mai marcat un eseu prin mijlocașul la deschidere Jody Rose.

Cu două minute înainte de final fundașul campionilor și al naționalei, Cătălin Fercu, a contra-atacat pe 60 de metri, i-a pasat lui Calafeteanu, acesta mai departe centrului Brian Sefanaia, care însă a scăpat balonul înainte la 10 metri de but, ratând o ocazie uriașă de a marca. 

Scor la pauză 8 - 0 pentru Timișoara Saracens și se părea că scorul va lua proporții, dar Steaua a reușit să echilibreze jocul și a marcat de două ori din lovitură de pedeapsă prin centrul Florin Vlaicu. Scor final Timișoara Saracens 8 Steaua 6. 

Scorul nu reflectă însă întocmai diferența dintre cele două echipe și în realitate timișoarenii nu au fost în niciun oment în pericol să piardă acest meci, punctul de bonus defensiv obținut de bucureșteni fiind mai degrabă nesperat.

În al doilea meci al rundei, Baia Mare a învins clar pe teren propriu, 53 - 25, pe CSM Olimpia, obținând și bonusul ofensiv. 

În ultimul meci ale rundei a patra duminică Iași 25 Cluj 3.

Steaua continuă să conducă în clasament cu 15 puncte urmată de Baia Mare cu 11 puncte (din trei meciuri) și Timișoara Saracens (din trei meciuri) și Iași cu câte 9 puncte, Dinamo 6 puncte (din trei meciuri), CSM Olimpia și Cluj (din trei meciuri) cu câte 4 puncte.

Vineri 26 august de la ora 17 are loc pe stadionul Ghencea din București derby-ul primelor două clasate, Steaua - Baia Mare, în timp ce sâmbătă 27 august se joacă două meciuri, Cluj - Timișoara Saracens de la 11 și Dinamo - Iași de la 17.