Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noua Zeelandă - victorie la scor record în fața Australiei, 42 - 8

beauden_barrett.jpg

Beauden Barrett
Beauden Barrett, cu balonul în mână, a făcut o demonstrație de clasă pe post de mijlocaș la deschidere
Sursa imaginii: 
www.espn.co.uk

Noua Zeelandă a debutat  cu o victorie la scor, 42 - 8, în fața Australiei în noua ediție a Rugby Championship, competiția de vârf a emisferei sudice. În cel de-al doilea meci Africa de Sud a obținut victoria in extremis cu 30 - 23 în fața Argentinei. 

All Blacks își continuă dominația rugby-ului mondial cu această demonstrație de clasă chiar la Sydney, pe terenul eternilor lor rivali, unde au marcat nu mai puțin de șase eseuri, administrându-le australienilor cea mai severă înfrângere din istorie pe teren propriu.

Campionii mondiali au jucat cu dezinvoltură, iar retragerea celebrilor Richie McCaw (flanker și căpitan), Dan Carter (mijlocaș la deschidere), Ma'a Nonu și Conrad Smith (perechea de centri) a trecut practic neobservată.

Beauden Barrett a făcut o demonstrație de clasă la numărul 10 - fostul post al lui Carter - de unde a dirijat atacurile All Blacks, marcând el însuși unul din cele șase eseuri și adăugând 12 alte puncte din lovituri de picior (trei transformări și două lovituri de pedeapsă).

Wallabies continuă pasa neagră după înfrângerea pe linie (0 - 3) în seria de teste jucate în iunie pe teren propriu împotriva Angliei. 

De altfel, singurul eseu al australienilor a fost marcat cu cinci minute înainte de final, când All Blacks se aflau în inferioritate numerică în urma cartonașului galben primit de căpitanul lor, Kieran Read. 

Rechemarea veteranilor care joacă în Europa - Adam Ashley-Cooper și Matt Giteau nu a folosit la nimic și antrenorul Michael Cheika va trebui să-și mobilizeze și motiveze oamenii înaintea revanșei de săptămâna viitoare în fața All Blacks care se va juca la Wellington, sâmbătă de la 10:40 ora României.

În cel de-al doilea meci din prima rundă a Rugby Championship Africa de Sud a învins Argentina la Nelspruit după o partidă dramatică, marcând eseul victorie în ultimul minut de joc, când scorul era egal 23 - 23, prin numărul 8 Warren Whiteley, eseu transformat de mijlocașul la deschidere Elton Jantjies. 

Pumas au condus la pauză cu 13 - 10 și la în minutul 65 conduceau cu 23 -13, dar s-au prăbușit fizic în ultimele 10 minute când Springboks au marcat 17 puncte fără replică. 

Meciul retur are loc sâmbătă 27 august de la ora 20:40 la Salta.