Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Albert Saritov, primul sportiv străin naturalizat care aduce o medalie olimpică României

saritov.jpg

Sursa imaginii: 
www.facebook.com/fanTVR1

Duminică, în cadrul concursului de lupte libere, categoria 97 de kg, de la Olimpiada de la Rio, sportivul român de origine cecenă Albert Saritov a cucerit medalia de bronz, după ce l-a învins în meciul decisiv pe georgianul Elizbar Odikadze.  Saritov (31 ani), primul sportiv de origine străină naturalizat care aduce României o medalie olimpică, s-a impus cu scorul de 10-0 la puncte tehnice (4-0 la puncte de clasificare).

Albert Saritov l-a învins în optimi de moldoveanul Nicolai Ceban, în sferturi a fost întrecut de americanul Kyle Snyder, iar în recalificări a dispus de cubanezul Javier Cortina Lacerra, înainte de a-l învinge pe Odikadze.

Este prima medalie pentru luptele românești de la Jocurile Olimpice de la Barcelona, după cea din 1992, când Ioan Grigoraș cucerea un bronz la categoria 130 de kilograme la întrecerea de greco-romane, potrivit Digisport.

România a obținut la Olimpiada Rio 2016 un total de  5 medalii şi a ocupat locul 47 în clasamentul pe naţiuni, al doilea cel mai slab rezultat din istorie.