Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Steaua, Noua Zeelandă și Stade Toulousain - liderii săptămânii

steaua_baia_mare.jpg

Steaua - Baia Mare
Steaua a învins Baia Mare deși a marcat mai puține eseuri
Sursa imaginii: 
www.super-liga.ro

Steaua a învins Baia Mare cu 29 - 24 în runda a cincea din Super Liga CEC Bank la rugby, în timp ce Noua Zeelandă a învins Australia cu 29 - 9 în Rugby Championship, runda a doua, iar în TOP14, campionatul Franței, Stade Toulousain a învins tot în runda a doua pe Bordeaux Begles cu 22 - 17 și cele trei echipe se afle pe primul loc în cele trei competiții. 

În meciul de pe stadionul Ghencea din București, Steaua a obținut victoria cu 29 - 24, deși băimărenii au marcat trei eseuri, cu unul mai mult decât adversarii lor. 

Liderii au dominat însă în majoritatea timpului și au beneficiat de acuratețea lui Florin Vlaicu care a marcat 19 puncte din lovituri de picior. 

Campionii, Timișoara Saracens, au întrecut cu ușurință, 55 - 11 în depasare pe Universitatea Cluj, marcând nu mai puțin de opt eseuri, în timp ce Dinamo a întrecut pe teren propriu pe Iași cu 28 - 17, grație prestației de dinainte de pauză când conduceau cu 25 - 3, inclusiv printr-un eseu de penalizare acordat de arbitru când ieșenii aveau doar șase oameni pe grămadă, ceilalți doi fiind eliminați pe 10 minute. 

În clasament după cinci runde conduce Steaua cu 19 puncte, urmată de Timișoara Saracens 14, Baia Mare 12, Dinamo 10, Iași 9, Cluj și CSM Olimpia câte 4 puncte.

În runda a șasea au loc meciurile CSM Olimpia - Steaua (vineri 2 septembrie ora 16), Timioara Saracens - Dinamo (sâmbătă 3 septembrie, ora 11) și Baia Mare - Cluj (sâmbătă 3 septembrie, ora 15). 

În Rugby Championship, campionii mondiali, All Blacks, au învins la Wellington cu 29 - 9 Australia, scor mai redus decât victoria de săptămâna recută cu 42 - 8 la Sydney, dar cu patru eseuri marcate, suficient pentru punctul bonus. 

În schimb Argentina s-a revanșat pe teren propriu împotriva Africii de Sud pentru înfrângerea de săptămâna trecută (23 - 30), obținând victoria de o manieră aproape identică, cu 26 - 24, în penultimul minut de joc.

Ca și săptămâna trecută, Pumas conduceau cu 23 - 13 cu 20 de minute înainte de finalul meciului, dar Springboks au revenit pe tabela de scor, au marcat un eseu și două lovituri de pedeapsă și conduceau cu 24 - 23, când, în minutul 79 Santiago Gonzales Iglesias a marcat din lovitură de pedeapsă, aducând victoria echipei sale.

În clasament după două runde All Blacks au 10 puncte, fiind urmați de Africa de Sud și Argentina cu câte 5 și Australia cu 0. 

Runda a treia are loc pe 10 septembrie când au loc meciurile Noua Zeelandă - Argentina (8:35) și Australia - Africa de Sud (11:05). 

În campionatul Franței Toulouse e singura echipa cu două victorii din două meciuri după o partidă extrem de disputată în care la Bordeaux Begles a jucat în partea a doua pilierul moldovean Vadim Cobîlaș.

Campionii, Racing 92 Paris au învins cu 29 - 16 pe Pau, în timp ce Toulon, Clermont și La Rochelle au reușit victorii în deplasare, 22 - 18 cu Pau 26 - 22 cu Montpellier și respecitv 22 - 19 cu Grenoble.

În celelalte meciuri: Brive 28 Stade Francais 20 și Bayonne 12 Castres 12. 

În clasament conduce Stade Toulousain cu 8 puncte, urmată de Castres, Bayonne, Clermont, Brive și La Rochelle cu câte 6 puncte.