Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


RIO 2016: România pierde o medalie. Gabriel Sîncrăian a fost prins dopat

gs.jpg

Sursa imaginii: 
COSR/facebook

Halterofilul român Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost găsit dopat și va pierde medalia câștigată la categoria 85 de kilograme,  informează presa sportivă.

Cazul intră de urgență în analiza Comitetului Olimpic și Sportiv Român, mai ales că COSR riscă și o amendă drastică, de 100.00 de mii de euro. A fost convocat de urgență Comitetul Executiv.

În schimb, Federația Română de Haltere precizează că nu are încă toate informațiile , pentru că nu s-ar fi primit o înștiințare oficială.

"Trebuie să facem şi noi firul evenimentelor. Este adevărat că nu suntem la curent cu procedura exactă antidoping din cadrul Jocurilor Olimpice. Din păcate, este o situaţie total neplăcută, să nu ştim nimic. Dacă este în cadrul unui concurs care ţine de Federaţia Internaţională, ei ne transmit informaţii, potrivit regulamentului. Dar fiind vorba despre Jocurile Olimpice, în care Agenţia Mondială Antidoping a avut birou acolo, nu ştim ce va urma"  - au precizat reprezentanții Federației, pentru Mediafax.

Gabriel Sîncărian, 27 de ani, a fost suspendat în 2013, după ce a fost prins dopat cu stanozolol.

Palmaresul României la Rio 2016 coboară astfel la doar patru medalii: aur - echipa feminină de spadă, argint -  adus de tenismanii Florin Mergea și Horia Tecău  și două de bronz :  echipajul feminin de canotaj 8+ 1 și Albert Saritov (lupte libere, categoria 97 kilograme).