Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sportivii ruși excluși de la Jocurile Paralimpice de la Rio

paralimpic.jpg

Sursa imaginii: 
rfi.fr

Comitetul Internațional Paralimpic a anunțat că nu va autoriza sportivii ruși să participe la următoarea ediție a Jocurilor Paralimpice care se vor desfășura la Rio de Janeiro în perioada 7-18 septembrie, din cauza scandalului de dopaj, relatează France Presse. Anterior, Tribunalul de Arbitraj Sportiv respinsese apelul Rusiei.

"Poziția Comitetului Internațional Paralimpic  este clară și justificată de recenta decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care a respins cererea Comitetului rus paralimpic de a accepta doar înscrierea sportivilor ruși capabili să dovedească faptul că sunt 'curați'", se precizează  într-un comunicat de presă. Celor 175 de sportivi ruşi li se refuză astfel şi dreptul  de a participa la Jocuri sub drapel neutru.

"Obiectivul principal  este de a permite sportivilor paralimpici să exceleze în sport, să fie surse de inspirație. Din păcate, autoritățile ruse, prin actele lor, resping această posibilitate pentru sportivii lor", mai transmite Comitetul.

În replică, autorităţile ruse, inclusiv preşedintele Vladimir Putin, au criticat dur deciziile forurilor de specialitate, pe care le-au descris drept imorale, inumane şi nedrepte.