Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


US Open: "Serena supraviețuiește meciului epic cu Halep" (WTA)

simona.jpg

Sursa imaginii: 
Twitter / US Open

Serena Williams, locul 1 WTA, a învins-o joi dimineață în sferturile de finală ale turneului de mare șlem US Open pe românca Simona Halep (locul 5 WTA) cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3, după două ore şi 15 minute de joc.

"Serena supraviețuiește meciului epic cu Halep", titrează site-ul WTA Tennis

 

Agenția Reuters menționează că "Simona Halep a făcut ceea ce nimeni altcineva nu a fost în stare să facă împotriva Serenei Williams, miercuri, la US Open, însă chiar și așa nu a putut să oprească numărul 1 mondial să avanseze în semifinalele ultimului Grand Slam al anului". Practic, "bătăioasa româncă a reușit să ia primele break-uri Serenei la acest turneu și singurul set pierdut de Williams", în această "luptă tensionată".

 

"Simona Halep luptă, dar Serena merge în semifinale", scrie și The New York Times, care remarcă rezistența întâmpinată de americancă din partea româncei. "Williams ar fi putut claca cu ușurință, după ce rapida și foarte abila Halep a forțat un set al treilea", mai notează publicația americană.

Sporting News notează că Serena "s-a confruntat cu cel mai dur obstacol al său de până acum la US Open, iar numărul 1 mondial a trecut testul".

Newsday accentuează faptul că "atunci când totul s-a încheiat, Serena a aplaudat-o pe Simona Halep".

Pe arena Arthur Ashe, Simona a început mai slab, fiind supusă la un adevărat tir din partea americancei, care a reușit nu mai puțin de 18 ași și a avut un joc excepțional la fileu. În setul al doilea Halep a reușit să o împingă mai mult pe Serena pe linia de fund a terenului, o poziție mai puțin comodă pentru americancă, iar rezultatul s-a văzut pe tabela de scor. În decisiv, cele două campioane au mers cu serviciul până la 2-1 pentru Williams, care a reuşit break-ul, apoi și-a mărit avantajul până la 6-3.

"Ştiam că pot reveni la un nivel mai bun în setul decisiv, dar Simona şi-a ridicat nivelul în actul secund. A făcut ce trebuia să facă, să lupte pentru fiecare minge. Ştiam că dacă sunt pozitivă, pot câştiga. A fost frustrant că am ratat multe mingi de break în setul 2, dar am făcut tot posibilul ca acest lucru să nu mă demoralizeze. Îmi prinde acest meci de trei seturi. Nu am apucat să mă pregătesc prea mult înaintea acestui turneu, dar mă bucur că am ajuns în semifinale. Am probleme la umăr", a spus Serena, citată de Digisport, la finalul meciului.

Serena o va înfrunta în meciul următor pe Karolina Pliskova în drumul său către încă un trofeu. Deocamdată, americanca deține 22 de titluri de Grand Slam, la egalitate cu germanca Steffi Graf și la două titluri de performanța australiencei Margaret Court (24 titluri, înaintea erei open).