Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Minciuna de la Rio îl costă pe Lochte participarea la CM

lochte.jpg

Sursa imaginii: 
RFI/Getty/AFP

Înotătorul american Ryan Lochte, multiplu campion olimpic și deținător a trei recorduri mondiale, a fost suspendat 10 luni de către Comitetul Olimpic American, în urma scandalului în care a fost implicat la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.

Ryan Lochte a pretins că a fost jefuit şi ameninţat cu moartea în timp ce se afla în drum spre Satul Olimpic, după o petrecere organizată de delegaţia Franţei la Jocurile de la Rio. În realitate, sportivul, împreună cu alți 3 colegi, au vandalizat toaletele unei benzinării din Rio de Janeiro şi s-au certat cu paznicul care le-a cerut despăgubiri. Și ceilalți sportivi implicați în incident au primit suspendări de până la patru luni.

Ryan Lochte este suspendat până în 2017 şi va rata Campionatul Mondial de la Budapesta.

În vârstă de 32 de ani, înotătorul Ryan Lochte deţine 12 medalii olimpice, dintre care şase de aur, trei de argint şi trei de bronz. El deține și recordurile mondiale în probele de 100, 200 și 400 de metri mixt.

Pe lângă suspendare, Ryan Lochte şi-a pierdut, la scurt timp, şi patru sponsori, printre care principalul său sponsor pentru echipament sportiv, după ce a recunoscut că a minţit că a fost jefuit în Brazilia.