Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara Saracens pe primul loc la jumătatea campionatului intern

screenshot_2016-09-10_15.22.56.png

Iași 24 Timișoara Saracens 49
Timișoara Saracens a învins pe Iași după un meci foarte deschis în care s-au marcat 10 eseuri
Sursa imaginii: 
Dolce TV

Campionii en titre ai României, Timișoara Saracens, au încheiat pe primul loc turul campionatului de rugby, Super Liga CEC BANK, după victoria cu 49 - 24 în deplasare la Iași. Timișorenii sunt însă la egalitate de puncte cu Steaua, iar Baia Mare nu e mult în urmă în clasament. 

Meciul dintre campioni și noua promovată a fost așa cum era de așteptat unul dezechilibrat, deși ieșenii au marcat trei eseuri, mai multe decât primiseră timișorenii în precedentele cinci meciuri de campionat. 

Dar Timișoara Saracens a marcat șapte eseuri - câte două prin aripa Marius Simionescu și mijlocașul la deschidere Jody Rose și câte unul prin căpitanul și numărul 8, Stelian Brcea, aripa Gabriel Conache și aripa de rezervă Lotter Pretorius, mijlocașul la grămadă, Valentin Calafeteanu, marcând de două ori din lovitură de pedeapsă și transformând patru eseuri.

Ieșenii au marcat din eseu de penalizare, un eseu al pilierului Igor Orghianu și unul al liniei a doua, Andrei Toader, mijlocașul la deschidere Daniel Plai transformând cele trei eseuri și o lovitură de pedeapsă. Scor final Iași 24 Timișoara Saracens 49.

În primul meci al zilei Cluj a învins pe CSM Olimpia cu 24 - 10 după un meci sub-mediocru în care singurul fapt notabil a fost marcarea a trei drop-goal-uri de către mijlocașul la deschidere clujean, Ovidiu Melniciuc. 

Ultimul meci al celei de-a șaptea runde a campionatului a prilejuit victoria echipei Știința Baia Mare la București împotriva lui Dinamo cu 22 - 11, printr-un hat-trick de eseuri al mijlocașului la grămadă Alexandru Țiglă.

În clasament la jumătatea sezonului regulat primul loc e ocupat de Timișoara Saracens cu 24 de puncte la egalitate cu Steaua, dar cu o diferență de puncte superioară (+101 față de +83), urmate de Baia Mare cu 21 de puncte, Dinamo 10, Iași 9, Cluj 8 și CSM Olimpia 4. 

Timișoara Saracens vor debuta în Cupa Challenge (competiția europeană numărul 2) pe 15 octombrie cu meciul împotriva lui Ednburgh în grupa preliminară 5 din care mai fac parte Harlequins Londra și Stade Francais Paris.

În runda a doua a Guiness Pro 12, liga celto-italiană Edinburgh a învins pe Lleanelli Sacrlets cu 20 - 8, în timp ce Harlequins a pierdut în deplasare cu 10 - 19 în fața lui Sale Sharks în runda a doua din Aviva Premiership - campionatul Angliei, iar Stade Francais a depășit acasă cu 29 - 25 pe Olympique în runda a patra din TOP 14, campionatul Franței.

În Rugby Championship, runda a treia, Noua Zeelandă 57 Argentina 22 și Australia 23 Africa de Sud 17. În clasament conduc All Blacks cu 15 puncte, urmați de Springboks 6 puncte, Pumas 5 puncte și Wallabies 4.