Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Balonul de Aur revine la formatul iniţial

balon_aur.jpg

Sursa imaginii: 
en.wikipedia.org

Balonul de Aur, cel mai important trofeu individual din fotbal, va reveni la formatul iniţial şi va fi acordat, din nou, doar pe baza voturilor jurnaliştilor de profil, relatează cotidianul spaniol AS, preluat de Mediafax. AS notează că Federaţia Internaţională de Fotbal Asociaţie, FIFA şi cotidianul sportiv francez L'Equipe îşi întrerup colaborarea, deoarece nu au reuşit să mai ajungă la un acord de prelungire a contractului care expirase. 

Prin urmare, câştigătorul va fi stabilit, din nou, strict pe baza voturilor jurnaliştilor. În ultimii ani, trofeul s-a acordat prin voturile ziariştilor, selecţionerilor echipelor naţionale de fotbal şi căptianilor lor. 
Trofeul Balonul de Aur a fost creat în 1956. În anul 2010, preşedintele de atunci al FIFA, Joseph Blatter, a cumpărat drepturile pentru 15 milioane de euro. Între timp însă, la conducerea FIFA a venit, pe fundalul unui scandal uriaş de corupţie, Gianni Infantino. 

În cei şase ani de existenţă în forma aceasta, Balonul de Aur FIFA a fost câştigat de argentinianul Lionel Messi, de patru ori şi de portughezul Cristiano Ronaldo, de două ori. Primul câştigător a fost, în 1956, englezul Stanley Matthews.