Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Baia Mare învinge Timișoara Saracens după un meci al nervilor

Baia Mare - Timișoara

Ștința Baia Mare a învins Timișoara Saracens cu 14 - 3 în runda a treia a Cupei Regelui la rugby, după un meci presărat de acte de indisciplină în care timișorenii au fost sancționați cu nu mai puțin patru cartonașe galbene, față de doar unul pentru băimăreni.

Derby-ul devenit tradițional în ultimii șapte între cele mai puternice două echipe din România este pe cale să se transforme într-un meci al ranchiunii, mai ales când este arbitrat de Vlad Iordăcehscu.

Pe teren, Baia Mare a dominat, mai ales în grămezile ordonate, în timp ce timișorenii s-au întrecut în acte de indisciplină, nu în ultimul rând proteste la deciziile arbitrului, jucând în inferioritate numerică timp de aproape jumătate de oră. 

Scorul a fost deschis foarte rapid din lovitură de pedeapsă de mijlocașul la grămadă de la Timișoara Saracens, Valentin Calafeteanu, dar până la pauză timișorenii au fost nevoiți să se apere aproape în permanență în 22-ul lor.

La o margine în apărare linia a II-a Marian Drenceanu a primit cartonaș galben și după anti-joc repetat în apărare disperată, după numai câteva minute l-a urmat pe banca eliminaților temporar și pilierul Horațiu Pungea. 

Rămași în 13 timișorenii nu au rezistat la o grămadă ordonată la cinci metri de butul lor, au prăbușit-o când eseul era iminent, iar Iordăchescu a dictat eseu de penalizare pentru Baia Mare, transformat de fundașul Luke Samoa. 

Scorul a rămas de 7 - 3 pentru Baia Mare la pauză, arbitrul anulând un eseu al lui Marius Dănilă, din linia a II-a a băimărenilor, care a scăpat balonul în but înainte să-l culce. 

Baia Mare a continuat să domine și după pauză și după ce arbitrul a anulat un alt eseu când aripa Ratu Taniela Marawunawasa a călcat în margine, mijlocașul la deschidere timișorean Jody Rose a văzut și el cartonaș galben pentru un placaj înalt. 

Băimărenii au șutat în margine și după tușa la cinci metri de butul advers au dat drumul rapid la balon pe liniile dinapoi unde centrul Sione Fakaosilea a spart linia defensivă a timișorenilor rămasă în inferioritate numerică după eliminarea lui Rose și a marcat eseu în dreapta buturilor, pe care Samoa l-a transformat fără probleme. 

Până la sfârșitul meciului după una dintre numeroasele altercații între jucătorii celor două echipe, cei doi căpitani, Alexandru Bucur și Stelian Burcea, au văzut și ei cartonașul galben, dar scorul nu a mai putut fi schimbat: Baia Mare 14, Timișoara Saracens 3. 

Victorie meritată a Zimbrilor, dar timișorenii, mai ales suporterii, sunt foarte nemulțumiți de arbitrajul lui Iordăchescu e care-l acuză de părtinire istorică în meciurile dntre cele două echipe.

În celelalte două meciuri ale rundei a treia a Cupei Regelui (competiția internă numărul trei, după Super Liga CEC Bank și Cupa României) Dinamo a învins pe Iași cu 40 - 13, în timp ce Steaua a trecut în deplasare de Cluj cu 29 - 3, în ambele partide echipele învingătoare bținând bonusul ofensiv.

După trei runde în Cupa Regelui pe primul loc se află Steaua cu 14 puncte, urmată de Timișoara Saracens 10, Baia Mare 9, Iași și Dinamo câte 5, CSM Olimpia și Cluj, ambele cu 0 puncte