Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stadioane noi pentru Euro 2020. FRF schimbă "farfuriile de supă" cu "boluri" moderne

bol.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Federația Română de Fotbal susține reconstrucția de la zero a celor patru stadioane din Capitală care vor intra în circuitul Euro 2020, turneu final găzduit de 13 orașe de pe continent,  printre care și Bucureștiul. Este vorba de stadionul Giulești, cel al lui Dinamo, stadionul din Ghencea și cel de la Arcul de Triumf, locuri unde vor fi cantonate și se vor antrena echipele naționale care vor juca la București.

Florin Sari, managerul de proiect pentru Euro 2020 spune, la RFI, că lucrările ar urma să înceapă cel târziu vara viitoare și că, odată terminate, noile stadioane ar urma să intre într-o categorie care să permită în viitor organizarea de meciuri din fazele superioare ale competițiilor internaționale de fotbal:Ele sunt învechite. Nu sunt doar uzate fizic, adică nu vorbim de niște construcții ale căror betoane nu mai fac față cerințelor actuale. Vorbim și de o uzură morală. Uitați-vă la forma lor. O imagine aeriană ne oferă imaginea cea mai clară: sunt niște farfurii de supă. Ori arenele moderne, dacă le comparăm, arată ca niște boluri. În interiorul acestui bol despre care vorbim și confortul spectatorului este cu totul altul. E mai aproape de teren, are o cu totul altă atmosferă interioară. Noi spre asta trebuie să tindem. Trebuie să tindem spre medernitate. Nu spre cârpeală, spre pusul de plombe.

Federația nu are o estimare a costurilor, banii vin de la guvern prin Compania Națională de Investiții, precizează Florin Sari. Euro 2020 va marca aniversarea celui de-al 60-lea an de la prima ediţie. Sâmbătă, la București va fi lansat și logo-ul orașului pentru acest eveniment. Ideea de la care pornește conceptul este cea de unitate, iar lansarea de sâmbătă va fi prima dintr-un șir de evenimente speciale dedicate fanilor, anunță Florin SARI:Există acest concept de unitate prin intermediul unor punți. Puntea este cea care face într-un final și în sens geografic legătura între diverse spații. Simbolistica se construiește pe ideea de unitate, de punte, de împărtășire a unor sentimente pentru un fotbal atât de popular. Sâmbătă la ora 11.00  vom avea pe de o parte lansarea oficială a logo-ului București oraș gazdă a Euro 2020, dar vom avea și oportunitatea de întâlnire cu simbolistica pentru fani. Vom dezveli în fața Arenei Naționale un totem cu simbolul Euro 2020, în fața căruia fanii fotbalului se vor putea fotografia. Dacă ei încarcă fotografia pe pagina de facebook a echipei naționale de fotbal vor putea să participe la un concurs cu premii. De acum înainte se vor întâmpla foarte multe evenimente dedicate lui Euro 2020.

La Euro 2020, Bucureștiul va găzdui patru meciuri: trei în faza grupelor și unul în fazele superioare ale competiției. Cele 13 oraşe care vor găzdui partide la Euro sunt Londra, Roma, Munchen,  Baku, Sankt Petersburg, Bucureşti, Glasgow, Bruxelles, Copenhaga, Amsterdam, Dublin, Budapesta şi Bilbao.

 

 

 
Ascultă AICI interviul integral cu Florin Sari: