Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara Saracens 17 Edinburgh 59 la debutul în Challenge Cup

timisoara_edinburgh.jpg

Timișoara Saracens - Edinburgh
Meciul a arătat cât de departe este rugby-ul românesc de cel european de elită
Sursa imaginii: 
Ovidiu Merean

Timișoara Saracens a debutat printr-o înfrângere severă în Cupa Challenge în fața lui Edinburgh Rugby în meciul disputat pe stadionul Dan Păltinișanu în fața a maximum 3000 de spectatori. Cupa Challenge este competiția de club numărul doi a Europei. 

Dacă mai era vreun dubiu cu privire la diferența de valoare dintre rugby-ul din România și ce practicat în campionatele de elită ale Europei, acest meci l-a spulberat definitiv.

Scoțienii, care sunt o echipă din a doua jumătate a clasamentului în Guinness Pro 12, Liga Celto - Italiană, și-au arătat de la început intențiile și în minutul 26 aveau deja bonusul ofensiv prin marcarea al celui de-al patrulea eseu, iar la pauză conduceau cu 45 - 10 (7 - 1 la eseuri). 

După pauză meciul a scăzut mult în intensitate, iar scoțienii au mai marcat doar două eseuri, față de unul al gazdelor. Scor final: Timișoara Saracens 17 Edinburgh 59. 

Taloneurul Stuart McInally și numărul 8 Nasi Manu au marcat fiecare un hat-trick de eseuri, flankerul Viliame Mata a marcat două eseuri și aripa Michael Allen unul, în timp ce mijlocașul la deschidere Jason Tovey a transformat 7 din cele 9 eseuri.

Pentru gazde a marcat două eseu aripa Stephen Shennan, ambele transformate de mijlocașul la grămadă Valentin Calafeteanu care a adăugat o penalitate. 

În celălalt meci din grupa de calificare Harlequins a învins la Londra pe Stade Francais cu 43 - 21.

Joi 20 octombrie la ora 21 Timișoara Saracens joacă pe stadionul Jean Bouin din Paris împotriva lui Stade Francais.