All Blacks, a 18-a victorie consecutivă în meciuri test - record

linert_brown.jpg

Anton Lienert Brown
Anton Lienert Brown marchează unul dintre cele șase eseuri ale All Blacks
Sursa imaginii: 
www.espn.co.uk

Echipa de Noii Zeelande, All Blacks, a învins Australia - Wallabies - cu 37 - 10, obținând a 18-a victorie consecutivă în meciuri test, record mondial în rugby-ul de elită. Campionii mondiali nu au mai peirdut un meci test din 8 august 2015 când au pierdut la Sydney în fața Wallabies cu 19 - 27. 

Meciul de la Auckland, contând pentru Cupa Bledisloe, care se acordă anual câștigătoarei meciului dintre cele două echipe de la Antopozi, a fost la fel de dezechilibrat ca recentele partide din Rugby Championship - la care mai participă Africa de Sud și Argentina - câștigate de All Blacks cu 42 - 8 în deplasare și 29 - 9 pe teren propriu.

All Blacks au marcat șase eseuri, față de unul singur al Wallabies, în pofida faptului că au avut posesia balonului numai 1/3 din timp și au jucat cam aceeași proporție a timpului în terenul adversarilor, ceea ce denotă eficiența campionilor mondiali în convertirea șanselor de a marca.

În ultimele 18 partide, All Blacks au învins Australia de cinci ori, Africa de Sud de trei ori, Argentina de trei ori, Țara Galilor de trei ori, Franța, Georgia, Namibia și Tonga, câștigând toamna trecută Cupa Mondială pentru a treia oară - record. 

Doi jucători - căpitanul echipei, Kieran Read (numărul 8) și Ben Smith (fundaș sau aripă) au jucat în toate cele 18 meciuri, urmați de Dane Coles (taloneur), Brodie Retallick (linia a II-a) și Sam Whitelock (linia a II-a) cu câte 17 partide. 

Cele mai multe eseuri în cele 18 meciuri le-a marcat aripa Julian Savea (15) urmat de mijlocașul la deschidere Beaden Barrett (10), Ben Smith (9), fundașul Israel Dagg (8) și aripa Nehe Milner Skudder (7).

Cele mai multe puncte le-a marcat Barrett (144) urmat de mijlocașul la deschidere retras anul trecut Dan Carter (98) și Savea (75). 

All Blacks și-au depășit în fapt propriul record de victorii consecutive - 17 - care data din perioada 2013 - 2014. Ei au trecut peste retragerea lui Carter și a fostului căpitan Richie McCaw (flanker), Ma'a Nonu (centru), Conrad Smith (centru), Keven Mealamu (taloneur) și Tony Woodcock (pilier) , ca și cum acești iluștri jucători ar fi fost niște internaționali oarecare.

Recordul propriu-zis de victorii consecutive în meciuri test aparține echipei Ciprului - 24 - în perioada 2008 - 2014, în diviziile inferioare ale Cupei Europene a Națiunilor, dar Muflonii nu au fost acceptați ca membri asociați ai World Rugby - forul mondial al sportului cu balonul oval - decât în 2014.  

All Blacks au toate șansele să-și extindă recordul cu prilejul celor patru meciuri test pe care le vor juca luna viitoare în Europa - de două ori cu Irlanda, Franța și Italia.

Presa din Noua Zeelandă relatează că antrenorul Steve Hansen se pregătește să aducă în turneul european un lot de 36 de jucători, ceea ce sugerează că are intenția să testeze noi jucători produși de această veritabilă bandă rulantă care este rugby-ul neo-zeelandez.

Într-o țară care a dominat rugby-ul internațional chiar de la apariția sa cu peste un secol în urmă această echipă pare să fie una dintre cele mai bune din toate timpurile, dacă nu cumva cea mai bună.