Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Stejarii debutează în noul sezon împotriva Statelor Unite

stejari_antrenament.jpg

Stejarii la antrenament
Stejarii la ultimul antrenament dinaintea meciului cu Statele Unite
Image source: 
www.frr.ro

Echipa de rugby a României, Stejarii, debutează în noul sezon internațional de toamnă printr-un meci împotriva Statelor Unite - Vulturii, ce se dispută sâmbătă pe stadionul Arcul de Triumf. Naționala Republicii Moldova - Haiducii, debutează în noul campionat Rugby Europe, Trofeul 2016 - 2017, tot sâmbătă, împotriva Ucrainei, pe stadionul din Anenii Noi. 

Antrenorul Stejarilor, Lynn Howells, a desemnat următorii jucători pentru meciul cu Vulturii:

1. Mihăiță Lazăr (Castres Olympique), 

2. Eugen Căpățână (Timisoara Saracens),

3. Alexandru Țăruș (Beziers),

4. Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare),

5. Marius Antonescu (Tarbes),

6. Viorel Lucaci (CSA Steaua),

7. Vasile Rus (Timișoara Saracens),

8. Stelian Burcea (căpitan) (Timișoara Saracens),

9. Florin Surugiu (Steaua),

10. Jody Rose (Timișoara Saracens),

11. Ionuț Dumitru (Steaua)

12. Florin Vlaicu (Steaua),

13.Jack Umaga (Timișoara Saracens),

14. Fonovai Tangimana (Timișoara Saracens),

15. Cătălin Fercu (Timișoara Saracens)

REZERVE:

16. Andrei Rădoi (Timișoara Saracens),

17. Ionel Badiu (Carcassonne),

18. Alexandru Gordaș (CSA Steaua),

19. Valentin Popârlan (Timișoara Saracens),

20. Andrei Gorcioaia (Valence d’Agen),

21. Valentin Calafeteanu (Timișoara Saracens),

22. Stephen Shennan (Timișoara Saracens),

23. Vlăduț Popa (Timișoara Saracens)

După cum se observă șapte dintre cei 15 titulari și cinci din opt rezerve, deci 12 din 23 de jucători din lot provin de la campionii României, Timișoara Saracens.

Doi jucători sunt debutanți, aripa Fonovai Tangimana, un tongan care a devenit eligibil după trei ani jucați în România, precum și centrul Vlăduț Popa, ambii de la Timișoara Saracens.

La rândul său, antrenorul Statelor Unite, neo-zeelandezul John Mitchell, a anunțat următorul lot:

1. Titi Lamoistele,

2. Joe Taufetee,

3. Chris Baumann,

4. Nate Brakley,

5. Nick Siveta,

6. Todd Clever (c),

7. Al McFarland,

8. Andrew Durutalo,

9. Nate Aupgsperger,

10. Will Holder,

11. Martin Iosefo,

12. Thretton Palemo,

13. Bryce Cambell,

14. Blaine Scully,

15. Maddison Hughes,

REZERVE:

16. Eric Fry,

17. James Hilterbrand,

18. Dino Waldrom,

19. Samu Manoa,

20. Langi Haupeakui,

21. Stephen Tomasin,

22. Matai Leuta,

23. JP Eloff

Printre vedetele din lotul american se numără linia a II-a, Samu Manoa (Toulon), pilierul Titi Lamositele (Saracens) și aripa Blaine Scully (Cardiff Blues).

"Lipsă de creativitate"

Fostul antrenor al Timișoara Saracens și CSM Olimpia, actualmente antrenor secund la Austin Huns în Statele Unite, a evaluat pentru RFI șansele celor două echipe în acest meci.

Danie de Villiers

"Dacă te uiți doar la istorie trebuie să spun că Vulturii sunt favoriți pentru a câștiga sâmbătă. Ei nu au pierdut niciun joc cu România de la Cupa Mondială din 1999 și vin acum după trei victorii consecutive în meciuri directe cu Stejarii.", spune De Villiers.

"România este pe locul 16 în clasamentul World Rugby, cu un loc deasupra lor și au câștigat câștigat șapte meciuri test din opt în 2016. John Mitchell a făcut o mulțime de experimente în acest an slecționând o numeroși jucători."

"România se va baza pe puternica lor înaintare iar Vulturii sunt conștienți de faptul că ei vor trebui să concureze în acest departament în cazul în care doresc să țină păstreze palmaresul lor împotriva României intact."

"Chiar dacă Vulturii au pierdut la scor (7 - 54) săptămâna trecută împotriva Maori Neozeelandezi ei au arătat că au început să înțeleagă abordarea John Mitchell și-au creat numeroase ocazii de eseu în acel meci, dar luarea unor decizii proaste i-a împiedicat de a transforma aceste oportunități în puncte".

"Am exprimat în trecut părerea mea despre lipsa de creativitate din staff-ul tehnic românesc. Cu acest calibru de jucători la dispoziția lor ei ar putea avea o abordare mult mai orientată spre atac. Nu am văzut echipa România (selecționată pentru acest joc), dar dl Howells are favoriții săi care, în opinia mea, nu sunt neapărat cei mai buni jucători din poziția lor."

"Acesta va fi un joc foarte disputat cu două abordări foarte diferite. România va fi conservatoare, bazându-se pe un bun joc de înaintare și lovituri de picior joc în timp ce Vulturii vor avea o abordare mai "joc la mână" în mișcare alergând masivul  pachet de înaintași al României prin teren. Pronostichez o victorie a Statelor Unite la o diferență de opt puncte.", încheie tehnicianul sud-african.

Meciul va fi difuzat în direct de la ora 18 de Dolce TV. Tot sâmbătă, de la ora 13 se dispută meciul Moldova - Ucraina, din Trofeul 2016 - 2017, nivelul 3 european, are va fi difuzat în direct de TVM. 

"Va fi un meci greu pentru noi, am avut puțin timp de asamblare, dar suntem motivați fiindcă vrem să ne revanșăm pentru înfrângerea din luna mai de la Odessa. Toți sunt motivați și vom pune accentul pe pachetul de întaintare", a declarat pentru RFI linia a II-a Andrei Mahu, care joacă la Krasnîi Yar, vicecampionii Rusiei. 

De la Haiduci vor lipsi cele două piese de bază, pilierul Vadim Cobîlaș și taloneurul Dmitri Arhip, reținuți de echipele lor, Bordeaux Begles, din prima ligă a Franței și respectiv Swansea Ospreys din Guinness Pro 12 - Liga Celto Italiană. 

Sâmbătă se mai joacă următoarele meciuri test:

Georgia - Japonia

Italia - Noua Zeelandă

Scoția - Australia

Anglia - Africa de Sud

Spania - Tonga

Franța - Samoa

Germania - Uruguay

Țara Galilor - Argentina

Chile - Coreea

Irlanda - Canada