Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: România a învins Canada cu 21-16

Echipa națională de rugby a României a câștigat meciul test cu Canada desfășurat sâmătă seara pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală cu 21-16.

A fost prima întâlnire a celor două echipe de la meciul istoric de la Cupa Mondială din 2015, când naționala noastră a reușit cea mai spectaculoasă revenire din istoria mondială a acestui sport, de la 0-15 s-a impus cu 17-15.

La meciul de sâmbătă pentru ”stejari” au punctat Vlaicu (un eseu și 4 transformări) și Surugiu, un eseu.

„Canadenii știau că va fi un meci greu pe pachetul de înaintare și s-au pregătit bine, însă după cum știm grămada României este la înălțime întotdeauna și cred că azi ne-am făcut treaba. Totul pornește de la înaintași și mă bucur că am dat tonul, ca să avem baloane să dăm liniei de treisferturi”, a declarat după meci pilierul Mihăiță Lazăr, citat de frr.ro.

„A fost un meci greu, puteam să mai înscriem niște eseuri în prima repriză, dar nu am fructificat șansele pe care le-am avut. Din nou ne-am făcut viața mai grea în repriza secundă, dar am dat dovadă de caracter și s-a văzut asta, am făcut o apărare bună și le mulțumesc colegilor că suntem neînvinși de atâția ani cu Canada. Ne-am propus trei victorii în această toamnă, două am reușit să obținem, ne vom relaxa puțin în această seară și de mâine, la muncă”, a declarat la rândul său Florin Vlaicu, deținătorul recordului de selecții în echipa României, cu 95 de prezențe.

Meciul a fost arbitrat la centru de japonezul  Shuhei Kubo, asistat de arbitrii englezi  Luke Perce și Gary Conway.

România a învins pentru a cincea oară consecutiv Canada, câștigând toate partidele directe din ultimii 11 ani. Următoarea partidă test a Stejarilor va avea loc sâmbătă, 26 noiembrie, tot pe Stadionul National „Arcul de Triumf” în compania Uruguayului.