Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CE Handbal feminin: România joacă duminică contra Ungariei

cristina_neagu.jpg

Cristina Neagu a marcat 10 goluri în meciul de vineri contra Croației și este golgheterul competiției
Sursa imaginii: 
ehf-euro.com

După victoria cu 31-26 de vineri seara contra Croației, în ultimul meci din grupa D, echipa națională de handbal feminin a României s-a calificat în grupa principală II de la Campionatul european din Suedia, în care va juca primul meci duminică, cu Ungaria, de la ora 19.30. Partida va fi transmisă în direct la TVR HD.

Din grupa principală II mai fac parte echipele Norvegiei, Danemarcei, Cehiei, Rusiei și Ungariei. Primele două clasate din această grupă se califică în semifinalele competiției.

După meciurile din grupele preliminare, căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, este golgheterul CE din Suedia, cu 23 de goluri, la egalitate cu daneza Stine Jorgensen, potrivit ehf-euro.com.

Neagu a marcat 6 goluri în meciul cu Norvegia, 7 în cel cu Rusia şi 10 în partida cu Croaţia, având un procentaj de 51% (23 de goluri din 45 de aruncări). La rândul său, daneza Stine Jorgensen a înscris 9 goluri cu Muntenegru, 5 cu Ungaria şi 9 cu Cehia (23 de goluri din 31 de aruncări, procentaj de 74%).

Echipa României participă pentru a 11-a oară la un turneu final de Campionat European, din 12 ediţii care au avut loc, începând cu 1994, singura dată când nu a fost prezentă fiind în 2006. Tricolorele au obţinut în aceşti ani o singură medalie, bronzul, în 2010.

Campioana europeană en-titre este Norvegia, care are în palmares şase titluri continentale.