Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara Saracens 3 Harlequins 42 în Cupa Challenge la rugby

dan_paltinisanu.jpg

Stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara
Apus superb de soare pe Stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara
Sursa imaginii: 
EPCR

Campionii României, Timișoara Saracens, au pierdut pe teren propriu cu 3 - 42 meciul disputat împotriva echipei Harlequins Londra în cadrul rundei a treia a Cupei Challenge, competiția numărul doi a rugby-ului european. Este a treia înfrângere la scor a timișorenilor în grupa de calificare 5, după cele suferite în fața lui Edinburgh Rugby (17 - 59) și Stade Francais (0 - 27). 

Timișorenii au debutat bine și au reușit după un sfert de partidă "alb" să deschidă scorul prin mijlocașul la grămadă Valentin Calafeteanu, care a transformat o lovitură de pedeapsă.

A urmat însă un cartonaș galben pentru flankerul timișorenilor, Randall Morrison, și în cele 10 minute de superioritate numerică Arlechinii au marcat trei eseuri prin Dave Ward, George Merrick și Aaron Morris, toate trei transformate de mijlocașul la deschidere Ruaridh Jackson, care au stabilit scorul pauzei la Timișoara Saracens 3 Harlequins 21.

Londonezii și-au continuat dominarea și în cele 10 minute după reluare au mai marcat alte trei eseuri, două prin Charlie Walker și unul prin Joe Marchant, toate transformate de același Jackson.

În ultimele 30 de minute ale meciului nu s-a mai marcat niciun punct, la fel ca în primele 20. Scor final Timișoara Saracens 3 Harlequins 42, victorie cu punct de bonus ofensiv pentru londonezi.