Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Aproape de perfecțiune: România învinge Ungaria cu 29-21 la Europenele de handbal

ungaria.jpg

Sursa imaginii: 
ehf-euro.com / Marius Ionescu

Echipa națională de handbal feminin a României a învins duminică seara reprezentativa Ungariei cu 29-21 (15-9) în primul său meci din grupa principală II, la Campionatul European din Suedia.

Meciul a fost dominat de la un capăt la altul de jucătoarele românce care au jucat aproape de perfecțiune, atât în apărare cât și în atac.

”O victorie uriașă pentru România, nu atât prin prisma scorului, cât a nivelului jocului prestat, prin care româncele au demonstrat de ce sunt cu adevărat în stare”, scrie site-ul oficial al Federației Europene de Handbal ehf-euro.com.

”Star-ul” absolut al partidei a fost din nou Cristina Neagu, autoare a 10 goluri (dintre care 7 în prima repriză) și a 7 pase decisive.

Prestații excepționale au avut și cele două portărițe, Denisa Dedu și Paula Ungureanu, dar și Eliza Buceschi (5 goluri), Oana Manea (4), Aneta Udriştoriu (3), Laura Chiper (3), Melinda Geiger (1), Crina Pintea (1), Elena Florică (1) şi Mădălina Zamfirescu (1).

Marţi România va întâlni, într-un meci foarte important al grupei principale II, reprezentativa Cehiei, care, tot duminică seara, a fost învinsă cu 26-24 de naționala Rusiei.