Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Harlequins 75 Timișoara Saracens 3 în Cupa Challenge la rugby

harlequins_timisoara.jpg

Harlequins - Timișoara Saracens
Timișoara Saracens (în galben) au fost arareori în posesia balonului
Sursa imaginii: 
Petru Clej

Harlequins au stabilit scorul record al acestei ediții a cupelor europene la rugby învingând la Londra pe Timișoara Saracens cu 75 - 3 într-un meci contând pentru runda a patra din grupa a cincea preliminară a Cupei Challenge, competiția europeană de club numărul doi. 

Harlequins au marcat 11 încercări, dintre care 10 transformate și au beneficat de un gest nesăbuit al flankerului timișorean Randall Morrison, eliminat din joc în minutul doi al meciului, pentru un placaj extrem de periculos la gât. 

Antrenorul timișorenilor, Grainger Heikell, era complet descumpănit după meci.

"Oricum era un meci extrem de dificil și dacă jucam în 15 era mai bine, să joci în 14 timp de 78 de minute nu e ușor, dar băieții au luptat până la capăt, nu s-au lăsat", a declarat pentru RFI Grainger Heikell. 

"Harlequins sunt o echipă puternică și plină de clasă. E greu de digerat o astfel de înfrângere, aveam speranțe la o evoluție mai bună, dar la acest nivel așa se întâmplă. E o lecție pentru noi, dar vom reveni în ianuarie pentru următorul meci", adaugă antrenorul principal al campionilor României.

Diferență de valoare

"Sunt supărat, dezamăgit, a fost un scor dur, practic este un nivel foarte ridicat, trebuie să muncim mult mai mult și sper ca într-o bună zi să ne batem de la egal la egal cu ei", spune mijlocașul la grămadă Gabriel Conache, marcatorul singurelor puncte ale timișorenilor din lovitură de pedeapsă.

Dar de unde vine această diferență enormă de nivel între rugby-ul din România și cel din Europa?

Gabriel Conache

Gabriel Conache a marcat singurele trei puncte ale timișorenilor (foto: Daniel Nechita)

"E o chestiune de educație. Aici copiii sunt învățați de la grădiniță cu mingea de rugby. Cum am spus, mai avem mult de muncit și poate într-o zi o să-i ajungem din urmă și la echipa de club și la națională", mai spune Gabriel Conache.

Unul dintre cei mai buni jucători ai lui Harlequins, internaționalul englez, aripa Marland Yarde, marcator a două eseuri, explică în mod diplomatic diferența de valoare dintre cele două echipe.

"Va fi greu, mai ales atunci când nu joci în mod regulat cu echipe de valoare de nivelul celor din Anglia, Franța, din astfel de țări și să poți avea jucători de această calitate în fiecare săptămână. Dar ei au jucători de gabarit, care uneori au fost greu de oprit. Au jucători de calitate, dar e dificil atunci când joci împotriva unori echipe pline de internaționali" spune Marland Yarde.

Harlequins sunt finaliști ai ediției precedente ai Cupei Challenge și acum luptă pentru calificare în sferturi de finală împotriva celorlalte două echipe din grupă, Stade Francais și Edinburgh, fiind situați pe primul loc cu 17 puncte. 

În celălalt meciu a rundei a patra din grupă Stade Francais a învins pe Edinburgh cu 26 - 20.

Timișorenii au patru înfrângeri din patru partide disputate, niciun punct în clasament, 23 puncte marcate, 203 puncte primite, două eseuri marcate, 30 de eseuri primite.

Timișoara Saracens vor juca acum în a doua săptămână din ianuarie împotriva lui Stade Francais pe stadionul Dan Păltinișanu.

În celelalte meciuri din Challenge Cup s-au înregistrat rezultatele:

Grupa 1: Treviso 21 Bayonne 17, La Rochelle 42 Gloucester 13

Grupa 2: Swansea Ospreys 71 Grenoble 3, Newcastle Falcons 48 Lyon 29

Grupa 3: Brive CA 38 Enisei STM Krasnoyarsk 18, Newport Gwent Dragons 22 Worcester Warriors 7

Grupa 4: Bath 38 Cardiff Blues 3, Pau 18 Bristol 28

În Cupa Campionilor s-au înregistrat următoarele rezultate:

Grupa 1: Glasgow Warriors 23 Racing 92 Paris 7, Leicester Tigers 18 Munster 16

Grupa 2: Toulouse 54 Zebre 15, Connacht 20 Wasps 18

Grupa 3: Llanelli Scarlets 22 RC Toulon 21, Sale Sharks 10 Saracens 24

Grupa 4: Leinster 60 Northampton 13, Castres (cu pilierul Mihăiță Lazăr titular, înlocuit de Tudor Stroe) 29 Montpellier 23

Grupa 5: Bordeaux 12 Exeter Chiefs 20, Clermont Auvergne 38 Ulster 19

 
Ascultați reportajul lui Petru CLEJ de pe stadionul Twickenham Stoop din Londra