Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Vlaicu marcatorul nr 1 în activitate din rugby-ul internațional

florin_vlaicu.jpg

Florin Vlaicu
Florin "Americanul" Vlaicu a marcat 768 de puncte în 96 de meciuri pentru Stejari
Image source: 
http://www.rugbyworldcup.com/

Florin Vlaicu este, alături de georgianul Merab Kvirikashvili, cel mai prolific marcator de puncte în activitate din rugby-ul internațional. Cei doi jucători au marcat fiecare câte 768 de puncte în cariera lor internațională care încă nu s-a încheiat.

Vlaicu și Kvirikashvili sunt pe pozițiile 12 și 13 în topul marcatorilor din toate timpurile în fruntea căruia se află neo-zeelandezul Daniel Carter cu 1598 de puncte.

Carter s-a retras de la echipa națională dar joacă în continuare la Racing 92 Paris, el fiind urmat în top de englezul Jonny Wilkinson cu 1246 de puncte și galezul Neil Jenkins cu 1090.

Vlaicu este în vârstă de 30 de ani, este poreclit "Americanul" și joacă de obicei pe post de centru sau mijlocaș la deschidere, dar uneori a evoluat și pe post de fundaș.

Merab KvirikashviliMerab Kvirikashvili este rivalul lui Florin Vlaicu în clasamentul marcatorilor internaționali

Actualmente jucător la Steaua, el a evoluat și la Farul Constanța, CSM Olimpia București și Calvisano în Italia. Vlaicu deține și recordul jocurilor pentru echipa națională a Românei - Stejarii - cu 96 de meciuri disputate. 

Kvirikashvili are 33 de ani și deține recordul de meciuri pentru Georgia - Lelos - cu 98 de partide disputate. El joacă pe post de fundaș, dar a debutat la națională pe post de mijlocaș la deschidere și este stângaci. 

Georgianul joacă actualmente la Montlucon în Franța, în liga a III-a. De altfel, cu excepția perioadei 2006 - 2008 când a jucat la Pau în prima ligă, Kvirikashvili a evoluat doar în ligile inferioare din Franța. 

Fercu - locul 5 la eseuri

Comparând modul în care au marcat cei doi punctele, Kvirikashvili are avantajul la eseuri, 14 - 9, și la transformări, 133 - 128, în timp ce Vlaicu conduce la lovituri de pedeapsă, 154 - 141, și la drop-goal-uri, 4 - 3.

Cătălin FercuCătălin Fercu a marcat 31 de eseuri pentru echipa națională în 93 de meciuri disputate

Cei doi vor avea ocazia să-și amelioreze scorul în sezonul de iarnă-primăvară în Campionatul Europei 2016 - 2017, în care vor disputa fiecare câte cinci meciuri cu echipa națonală, culminând cu meciul România - Georgia din 19 martie 2017 la București.

Dintre ceilalți internaționali în activitate urmează în clasamentul punctelor marcate sud-africanul Morne Steyn (Stade Francais) cu 736, australianul Matt Giteau cu 698 și galezul Leigh Halfpenny cu 606, ultimii doi evoluând la RC Toulon.

În clasamentul marcatorilor de eseuri conduce japonezul Daisuke Ohata (retras din activitate) cu 69, urmat de sud africanul Bryan Habana (Toulon) cu 67 și australianul David Campese (retras) cu 64.

Dintre ceilalți marcatori internaționali de eseuri în activitate urmează neo-zeelandezul Julian Savea (Hurricanes) cu 45, australianul Adam Ashley-Cooper (Lyon) cu 37, australianul Drew Mitchell (Toulon) cu 34 și Cătălin Fercu (Timișoara Saracens) cu 31, ceea ce-l plasează pe locul al cincilea între internaționalii încă în activitate.