Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Egal dramatic obținut de Saracens împotriva lui Exeter

eseu_lamositele.jpg

Eseu Titi Lamositele
Titi Lamositele - în centrul imaginii - este felicitat pentru eseul din minutul 75
Sursa imaginii: 
Daniel NECHITA

Campionii Angliei și ai Europei la rugby, Saracens, au reușit un egal dramatic, 13 - 13, pe teren propriu împotriva lui Exeter Chiefs în Aviva Premiership - prima ligă engleză, evoluând în 14 timp de 70 de minute. În clasament continuă să conducă Wasps care au învins pe Leicester Tigers cu 22 - 16.

Momentul cheie al meciului s-a petrecut în minutul 10 atunci când pilierul Richard Barrington a fost eliminat din joc pentru un placaj înalt și periculos asupra lui Geoff Parling. De altfel, meciul a fost de o intensitate extraordinară, cinci jucători fiind nevoiți să părăsească terenul suspectați de comoție cerebrală.

Arbtirul meciului nu a avut de ales și a aplicat noile instrucțiuni de regulament împotriva unor asemenea placaje și Saracens au rămas în 14, aripa Sean Maitland fiind retras de pe teren pentru a face lo, pilierului înlocuitor, internaționalul american Titi Lamositele.

Mijlocașul la deschidere Gareth Steenson a transformat lovitura de pedeapsă rezultată și peste câteva minute șutul său de urmărire l-a găsit pe aripa Jack Nowell care a marcat eseu în colț, pe care tot Steenson l-a transformat și scorul a devenit 10 - 0 pentru Exeter.

Se părea că oaspeții nu mai puteau rata o victorie de prestigiu, dar Saracens au strâns rândurile, s-au apărat uneori cu disperare și au reușit pe fondul unei dominări în grămada ordonată să reducă diferența din două lovituri de pedeapsă transformate de mijlocașul la deschidere Alex Lozowski.

Când în minutul 70 Steenson a mărit avantajul lui Exeter la 13 - 6 din lovitură de pedeapsă se părea că meciul este jucat, dar în minutul 75 după serie de margini din 22-ul oaspeților Saracens au reușit să pătrundă cu puternicul lor pachet de înaintași în butul advers unde Lamositele a culcat balonul.

Lozowski a transformat sub o mare presiune și a egalat pe tabela de scor în minutul 76, iar după două minute Steenson a ratat victoria oaspeților trimițând pe lângă buturi din drop-goal. Scor final Saracens 13 Exeter 13.

Jack Nowell felicitat de coechipieriJack Nowell (nr. 14) este felicitat de coechipieri după marcarea eseului pentru Exeter (foto: Daniel NECHITA)

În celelalte meciuri ale rundei a 13-a a Aviva Premiership Newcastle Falcons 24 Bath 22, Gloucester 55 Worcester 19, Harlequins 29 Sale Sharks 26, Northampton Saints 32 Bristol 26 și duminică, Wasps 22 Leicester 16, după ce liderii conduceau după 30 de minute cu 19 - 0.

După 13 meciuri jucate, în clasamentul Aviva Premiership pe primul loc sunt Wasps cu 51 de puncte, urmați de Saracens au și Exeter cu 41.

Clermont în frunte

În TOP14  marele derby al ultimului deceniu în campionatul Franței, Clermont Auvergne - Toulon s-a încheiat cu victoria clară, cu punct de bonus, a gazdelor, 30 - 6.

Stade Francais (adversarii Timișoara Saracens în Cupa Challenge pe 14 noiembrie) au pierdut pe teren propriu în fața lui Stade Toulousain, 15 - 18, după ce parizienii au condus până în minutul 71 cu 15 - 6, dar două eseuri ale aripii Yoann Juget au răsturnat rezultatul.

Clermont 30 Toulon 6Clermont a câștigat net derby-ul cu Toulon

În celelalte partide Montpellier 31 Bordeux Begles (cu pilierul Vadim Cobîlaș titular) 26 și Brive 23 Grenoble 22, La Rochelle 22 Castres (cu pilierul Mihăiță Lazăr titular) 8.

Clermont se află pe primul loc după 16 runde cu 51 de puncte, talonat îndeaproape de La Rochelle cu 51 și Montpellier cu 46.

În Guinness PRO12 - Liga Celto Italiană - s-au înregistrat rezultatele: Swansea Ospreys 29 Connacht 7, Leinster 70 Zebre 6, Llanelli Scarlets 16 Ulster 13 și Newport Gwent Dragons 26 Benetton Treviso 8, Glasgow Warriors 29 Cardiff Blues 15.

Pe primul loc după 13 runde se află Ospreys cu 49 de puncte, urmați de Munster (un joc mai puțin) și Leinster cu câte 46 de puncte.

În Cupa Campionilor Europeni, în meci restanță Racing 92 Paris 7 Munster 32.  

Acum, cele trei mari ligi europene de rugby își întrerup programul până pe 10 februarie. Între timp în următoarele două săptămâni au loc ultimele două runde ale grupelor eliminatorii din cupele europene, iar pe 4 februarie începe noua ediție a Turneului celor Șase Națiuni.