Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara Saracens, a șasea înfrângere consecutivă în Challenge Cup

edinburgh.jpg

Edinburgh 49 Timișoara Saracens 3
Edinburgh marchează unul dintre cele șapte eseuri împotriva Timișoara Saracens
Sursa imaginii: 
Edinburgh Rugby Twitter

Campionii României la rugby Timișoara Saracens și-au încheiat prima participare în Challenge Cup (competiția europeană numărul 2) cu a șasea înfrângere consecutivă în fața lui Edinburgh, 3 - 49. Timișorenii au terminat grupa a cincea pe ultimul loc cu 0 puncte.

Scoțienii au marcat șapte eseuri, prin Neil Cochrane (două), Cornell Du Preez, Blair Kinghorn, Mike Allen, Jason Tovey și Damien Hoyland, toate transformate, cinci de către Duncan Weir și două de către Tovey.

Punctele timișorenilor au fost marcate din lovitură de pedeapsă de mijlocașul la grămadă, Valentin Calafeteanu.

Timișoara Saracens au marcat doar două eseuri în primul meci al grupei cu Edinburgh, pierdut cu 17 - 59, apoi au pierdut la Paris în fața lui Stade Francais 0 - 27, acasă cu Harlequins, 3 - 42, în deplasare cu Harlequins, 3 - 75, acasă cu Stade Francais, 0 - 28 (meci pierdut la masa verede, terenul de pe Stadionul Dan Păltinișanu, fiind impracticabil).

În final, timișorenii au marcat 23 de puncte și au primit 280, au marcat două eseuri și au primit 36 (nu intră la socoteală meciul pierdut la masa verde).

Acum Timișoara Saracens intră în barajul de calificare pentru ediția viitoare a Cupei Challenge împotriva lui Krasnîi Yar din Rusia sau Mogliano din Italia.

În Cupa Campionilor s-au desfășurat vineri seara două meciuri - Castres 24 Leinster 24 și Montpellier 26 Northampton 10. 

Sâmbătă și duminică au loc celelalte meciuri din ultima rundă, a șasea, din grupele de calificare care vor decide sferturile de finală atât în Cupa Campionilor, cât și în Cupa Challenge.