Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Stejarii pierd în fața Germaniei pentru prima oară după 1990

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Echipa de rugby a României - Stejarii - a pierdut meciul de debut din Campionatul European în fața Germaniei cu 38 - 41, prima înfrângere în fața germanilor după reunificarea țării în 1990. Ediția 2017 - 2018 a acestui campionat contează pentru calificarea la Cupa Mondială 2019 din Japonia.

Victorie Germaniei împotriva României are fără doar și poate un caracter istoric. Precedenta victorie a Germaniei asupra României a fost la 19 mai 1938, la București, scorul fiind 8 - 5.. O echipă formată în majoritate din semi-profesioniști și-a dorit mai mult victoria și a obținut-o.

Deși Stejarii au condus în permanență până aproape de sfârșitul jocului, ei au dovedit o lipsă de energie și în final au fost depășiți chiar pe înaintare, punctul forte al lor.

Centrul Florin Vlaicu a transformat toate cele cinci eseuri marcate de Stejari în meciul cu Germania precum și o lovitură de pedeapsă și cu 781 de puncte marcate în cele 97 de partide disputate pentru echipa națională a devenit cel mai prolific marcator de puncte în meciuri internaționale în activitate din lume.

Ambele echipe au marcat câte cinci eseuri transformate, iar Germania pleacă de la acest meci cu patru puncte, în timp ce România doar cu unul.

Rezultatul constituie o grea lovitură pentru Stejari care încep cu o înfrângere lupta pentru calificare la Cupa Mondială.

Georgia care este calificată din oficiu, a învins în deplasare Belgia cu 31 - 6  în timp ce Spania a învins Rusia pe teren propriu cu 16 - 6.

În runda următoare, pe 18 februarie, Stejarii întâlnesc Spania la Iași.

După prima rundă clasamentul arată astfel:
 
1. Georgia 5 puncte
2. Spania 4 puncte (+10)
3. Germania 4 puncte (+3)
4. România 1 punct
5. Rusia 0 puncte (-10)
6. Belgia 0 puncte (-25)

După meciurile tur din 2017 și cele retur din 2018 echipa cea mai bine clasată cu excepția Georgiei se califică direct la Cupa Mondială, în timp ce următoarea clasată va juca în recalificări. 

Anglia - a 16-a victorie consecutivă

În Turneul celor Șase Națiuni în runda a doua Anglia a învins Țara Galilor la Cardiff cu 21 - 16, după un meci senzațional. 

Joe LaunchburyJoe Launchbury, cu balonul, a fost omul meciului Țara Galilor - Anglia

Galezii conduceau cu 16 - 14 în minutul 75 când o degajare greșită a adus balonul în brațele mijlocașului de deshidere George Ford la jumătata terenului, acesta a pasat lung spre stânga centrului Owen Farrell și acesta la rândul său a pasat la fel de lung aripii Eliott Daly, care l-a ocolit pe adversarul său direct, Alex Cuthbert și a marcat la colț. Farrell a transformat eseul și a consfințit a 16-a victorie consecutivă a Angliei.

Până atunci scorul fusese favorabil galezilor care marcaseră un eseu prin aripa Liam Williams, transformat de fundașul Leigh Halfpenny care a adăugat și trei penalități, în timp ca Anglia marcase une eseu prin mijlocașul la grămadă Ben Youngs și trei lovituri de pedeapsă prin Farrell. 

La Roma, Irlanda a învins Italia cu 63 - 10, marcând nouă eseuri, printre care două hat-trick-uri - flankerul C.J.Stander și centrul Craig Gilroy.

Tim SwinsonTim Swinson a marcat unul dintre cele două eseuri ale scoțienilor

În ultimul meci al rundei Franța a învins Scoția cu 22 - 16, după o ciocnire pe alocuri brutală, în care masiva înaintare franceză (919 kilograme pentru cei opt jucători) a făcut în final diferența. 

Franța a marcat un singur eseu prin centrul Gael Fickou, transformat de mijlocașul la deschidere Camille Lopez care a marcat de cinci ori din lovitură de pedeapsă. 

Scoția a marcat două eseuri prin fundașul Stuart Hogg și flankerul Tim Swinson, în timp ce mijlocașul la deschidere Finn Russell a transformat două lovituri de pedeapsă.

După două runde clasamentul Turneului celor Șase Națiuni arată astfel:

1. Anglia 8 puncte

2. Irlanda 6 puncte

3. Țara Galilor 5 puncte (+21) 

4. Franța 5 puncte (+3)

5. Scoția 5 puncte (-1)

6. Italia 0 puncte

Runda a treia a Turneului celor Șase Națiuni are loc peste două săptămâni după următorul program:

Scoția - Țara Galilor sâmbătă 25 februarie 16:25 (ora României)

Irlanda - Franța sâmbătă 25 februarie 18:50

Anglia - Italia duminică 26 februarie 17:00