Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: România 13 Spania 3 în Campionatul European

rugby_bun.jpg

Sursa imaginii: 
Federația Română de Rugby

Echipa națională de rugby a României a învins, sâmbătă, pe Stadionul Arcul de Triumf din București, selecţionata Spaniei, cu scorul de 13-3 (la pauză 10-3), într-un meci contând pentru Rugby Europe Championship, competiție a cărei miză este și calificarea la Cupa Mondială din 2019.

Toate punctele României au fost înscrise de centrul Florin Vlaicu (1 eseu, 1 transformare și 2 penalități). Pentru Spania a marcat Brad Linklater (o lovitură de penalitate).

Vlaicu are acum 794 de puncte marcate în 98 de meciuri la națională și este liderul mondial în activitate al marcatorilor.

Vlaicu este cel mai prolific marcator în activitate din rugby-ul internațional

Romania și Spania s-au întâlnit până acum de 35 de ori, din care România a câștigat nu mai puțin de 33 de partide.

Este prima victorie pentru România în această competiție, după ce în primul meci, cel contra Germaniei, ”Stejarii” au pierdut cu 38-41.

În celălalt meci al rundei a doua Rusia a învins în deplasare Belgia cu 25 - 18, eseul victoriei fiind marcat în ultima acțiune a meciului din prelungiri.

Duminică în ultimul meci al rundei Georgia a învins Germania cu 50 - 6 la Tbilisi

În clasament după două runde conduce Georgia 10 puncte, urmată de România cu 5 puncte, Spania, Rusia și Germania au câte 4 puncte, iar Belgia 1 punct.

Echipa României are programată următoarea partidă la 4 martie, în deplasare, cu Rusia.

Cea mai bine clasată echipă cu excepția Georgiei după meciurile tur - retur din 2017 - 2018 se califică direct la Cupa Mondială, iar următoara clasată va juca în recalificări.

 
 
Tags: