Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Victorie istorică pentru România, 8-7 împotriva Georgiei

rugby_georgia.jpg

Image source: 
RFI / Ovidiu Nahoi

Echipa națională de rugby a României a învins duminică după amiază naționala Georgiei cu 8-7 (la pauză 5-7) într-un meci disputat pe stadionul Arcul de Triumf din București, în ultima etapă a ediției din acest sezon a Rugby Europe Championship. Este prima victorie a Stejarilor împotriva Lelos din ultimii şapte ani.

Pentru România au marcat Cătălin Fercu (eseu - min. 5) și Florin Vlaicu (lovitură de pedeapsă - min 52). Pentru Georgia au marcat Sandro Todua (eseu) și Merab Kvirikashvili (transformare) - min 37.

În urma acestui rezultat Georgia câștigă această ediție a Rugby Europe Championship: deși și Georgia și România au acumulat același număr de puncte de clasament, 19, Georgia este câștigătoare la diferența de puncte marcate. În plus România a câștigat și Cupa Antim Ivireanul, trofeu care se pune anual în joc între cele două țări.

Ultima victorie a Stejarilor împotriva Georgiei a fost în martie 2010 la București, 22 - 10, când antrenor era Robert Antonin, din Franța.

În celelalte meciuri disputate în acest an în Rugby Europe Championship, România a înregistrat următoarele rezultate: 38-41 cu Germania, 13-3 cu Spania, 30-10 cu Rusia şi 33-17 cu Belgia.