Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Steaua trece în fruntea clasamentului Super Ligii CEC Bank la rugby

steaua_cluj.jpg

Steaua 38 Cluj 3
Steaua a învins cu 38 - 3 pe Cluj și a trecut pe primul loc în Super Liga CEC Bank
Image source: 
www.frr.ro

Steaua este noul lider al Super Ligii CEC Bank la rugby după victoria cu 38 - 3 cu bonus ofensiv în deplasare la Cluj în prima rundă a returului campionatului ediția 2016 - 2017, în timp ce Baia Mare a trecut pe locul doi înaintea foștilor lideri de la Timișoara Saracens.

Bucureștenii au marcat cinci eseuri, prin Kuselo Moyake, Ionuț Dumitru, Florin Ioniță, Dennis Perju și eseu de penalizare, toate transformate de centrul Florin Vlaicu, care a adăugat și o penalitate, în timp ce singurele puncte ale clujenilor au venit dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de fundașul Ionuț Mazăre.

Baia Mare a trecut pe locul al doilea după victoria clară cu bonus ofensiv, în deplasare împotriva celor de la Iași cu 48 - 7, după un meci cu multe greșeli tehnice de ambele părți, pe fondul oilor care pășteau în spatele buturilor din dreapta ecranului TV. 

Cel mai spectaculos meci al rundei a fost cel de la București dintre Dinamo și CSM Olimpia încheiat cu victoria oaspeților cu 25 - 24. 

CSM Olimpia a marcat eseul victoriei în minutul 77 prin aripa Jack Cobden, dar dinamoviștii au ratat victoria când fundașul Simote Liueli nu a reușit să transforme în ultimul minut de joc o lovitură de pedeapsă de la 22 de metri în fața buturilor.

Campionii en titre, Timișoara Saracens, au stat. Clasamentul după opt runde (toate echipele au șapte meciuri disputate, cu excepția Timișoara Saracens care au jucat șase) arată astfel:

1. Steaua 31 de puncte

2. Baia Mare 26

3. Timișoara Saracens 24

4. Dinamo 11

5. Iași 9

6. Cluj 8

7. CSM Olimpia 8

În runda viitoare au loc meciurile CSM Olimpia - Politehnica Iași (1 aprilie, ora 11) și Steaua - Dinamo (2 aprilie, ora 14).

Meciul Baia Mare - Timișoara Saracens se va disputa 3 mai la ora 14, deoarece campionii României vor disputa pe 1 aprilie în Georgia, la Rustavi, prima manșă a barajului de calificare pentru ediția 2017 - 2018 a Cupei Challenge (competiția europeană numărul 2) împotriva echipei Krasnîi Yar din Rusia.