Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Timișoara - Krasnîi Yar, prima manșă de baraj pentru Challenge Cup

Timișoara Saracens la antrenament în Tbilisi

Timișoara Saracens vor disputa împotriva lui Krasnîi Yar (Rusia) sâmbătă pe stadionul Rustavi din Tbilisi în Georgia partida tur a barajului de calificare pentru ediția 2017 - 2018 a Cupei Challenge, competiția numărul 2 în rugby-ul european. Meciul retur se va juca la Timișoara pe 22 aprilie.

 

Timișorenii au sosit joi în Georgia în timp ce siberienii de la Krasnoyarsk se pregătesc acolo deja de două săptămâni. 

Pentru ambele echipe acesta este primul meci oficial în acest an, deși numeroși jucători ai lor au evoluat în echipele României și Rusiei în recent încheiata ediție a campionatului Rugby Europe, câștigată de România. 

Campionii României au pierdut doi jucători de bază, căpitanul și numărul 8, Stelian Burcea, și mijlocașul la grămadă, Valentin Calafeteanu, plecați la începutul anului la CSM Olimpia, dar în schimb au adus câțiva jucători noi din emisfera sudică.

"În mod clar e un obstacol masiv în ceea ce va fi un meci foarte dur. Am înțeles că Krasnîi Yar sunt la Tbilisi de câteva săptămâni în pregătirea acestui meci, așa că suntem concentrați pe o performanță bună în acest meci și acordăm tot respectul adversarilor noștri." a declarat la RFI antrenorul timișorenilor Grainger Heikell.  

"Acestea fiind zise, suntem de asemenea hotărâți să jucăm la întregul nostru potențial și așteptări, să producem o performanță de precizie și calitate. Am învățat din Cupa Challenge că trebuie să jucăm la același nivel timp de 80 de minute cu precizie, forță, disciplină și energie.", adaugă el.

"Am arătat că suntem capabili de așa ceva la cel mai înalt nivel în Cupa Challenge, dar am reușit acest lucru doar pe perioade scurte de timp, ceea ce nu e suficient când joci cu echipe de valoare - trebuie făcut acest lucru pe toată durata meciului. Dacă reușim acest lucru, avem o șansă bună să obținem rezultatul dorit", a spus tehnicianul neo-zeelandez.

În prima a participare la Challenge Cup Timișoara Saracens s-au situat pe ultimul loc în grupa a cincea, pierzând toate cele șase meciuri cu Edinburgh, Harlequins și Stade Francais, marcând două eseuri și 26 de puncte și primind 41 de eseuri și 280 de puncte.

Krasnîi Yar s-au situat pe primul loc în competiția de calificare, învingând pe Mogliano și Rovigo (ambele din Italia), El Salvador (Spania) și Heidelberg (Germania).

Krasnoyarsk - orașul rugby-ului

În lotul siberienilor figurează și trei jucători din Republica Moldova: Oleg Prepeliță (numărul 8), Victor Arhip (linia a doua) și Andrei Mahu (linia a II-a), fost jucător la Timișoara Saracens, acesta din urmă fiind însă accidentat.

Oleg PrepelițăOleg Prepeliță joacă numărul 8 la Krasnîi Yar

"Am vrut tare mult să joc, pentru mine era o motivație în plus faptul că întâlneam fosta mea echipă. Sunt sigur că va fi un meci disputat, cred că Timișoara va pune accentul pe înaintare. Eu cred că echipele sunt cam de același nivel, fiecare având atu-uri, dar și părți mai vulnerabile. Cred că sâmbătă va fi un meci frumos, fiecare echipă având jocul ei specific", a declarat la RFI Andrei Mahu. 

Meciul începe la ora 14 (nu cum scrie pe afișul Timișoara Saracens), ora României și este difuzat în direct de canalul МАТЧ! Игра din Rusia. 

În celălalt meci de baraj se întâlnesc Mogliano șii Enisei Krasnoyarsk, de la 15:30 ora României. Enisei a obținut două victorii în cele șase meciuri din grupele Challenge Cup, ediția 2016 - 2017 și domină autoritar alături de la concitadinii de la Krasnîi Yar rugby-ul din Rusia. 

Meciurile retur au loc pe 22 aprilie, Timișoara Saracens - Krasnîi Yar pe stadionul Dan Păltinișanu de la ora 14 și Enisei - Mogliano pe stadionul Slava din Moscova (ora nu a fost încă stabilită).

Învingătoarele în urma celor două meciuri de baraj se califică pentru Challenge Cup ediția 2017 - 2018 și vor disputa finala nou înființatului Trofeu Continental pe 13 mai la Edinburgh, ora 14, înaintea fnalei Cupei Campionilor.

La sfârșitul săptămânii se joacă și sferturile de finală ale cupelor europene, ediția 2016 - 2017, după următorul program:

Cupa Campionilor

Leinster - Wasps (sâmbătă 17:15)

Munster - Toulouse (sâmbătă 19:45)

Saracens - Glasgow (duminică 15:00)

Clermont Auvergne - Toulon (duminică 18:15)

Challenge Cup

Edinburgh - La Rochelle (vineri 22:00)

Bath - Brive (sâmbătă 14:45)

Gloucester - Cardiff (sâmbătă 22:05)

Ospreys - Stade Francais (duminică 19:45)