Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara Saracens, victorie în deplasare împotriva lui Krasnîi Yar

screenshot_2017-04-01_12.28.35.png

Krasnîi Yar 12 Timișoara Saracens 17
Eugen Căpățână marchează primul eseu al meciului după un maul de margine

Campionii României Timișoara Saracens au învins cu 17 - 12 în deplasare pe Krasnîi Yar din Rusia, în meciul tur al barajului pentr calificarea în Challenge Cup (competiția numărul 2 din rugby-ul european de club), ediția 2017 - 2018. Meciul retur va avea loc la Timișoara peste trei săptămâni.  

Meciul, desfășurat pe stadionul Rustavi, din capitala Georgiei, Tbilisi, a fost presărat cu greșeli tehnice de ambele părți, iar timișorenii s-au impus datorită unui joc superior pe înaintare și a contra-atacurilor foarte precise, chiar în inferioritate numerică.

Timișoara Saracens au deschis scorul după un maul de margine la cinci metri de butul echipei siberiene, autorul eseului fiind taloneur-ul Eugen Căpățână. 

Până la pauza singurele puncte au fost marcate de centrul și internaționalul georgian, Lasha Malaguradze, din lovitură de pedeapsă. Așadar, la jumătatea meciului Krasnîi Yar 3 Timișoara Saracens 5.

După pauză, gazdele (cu cinci georgieni și doi moldoveni în echipă) au intrat hotărâte în teren și după o dominare accentuată au preluat conducerea prin două penalitați transformate de Malaguradze. 

Eseuri marcate în inferioritate

Atunci a intervenit momentul pshologic al meciului: deși în inefrioritate numerică prin eliminarea temporară a aripii Gabriel Conache pentru placaj înalt, timișorenii au contra-atacat prin fundașul Cătălin Fercu și după un punct de fixare la circa 25 de metri de butul lui Krasnîi Yar, noua achiziție a bănățenilor, excelentul număr 8 James Doyle, a fentat pasa și s-a oprit direct în but: 10 - 9 pentru Timișoara Saracens. 

Lasha MalaguradzeLasha Malaguradze a marcat toate punctele siberienilor din patru lovituri de pedeapsă

Malaguradze i-a adus din nou pe siberieni în avantaj, 12 - 10, transformând o penalitate și după revenirea lui Conache în teren, de data aceasta a fost eliminat pe 10 minute flankerul Dorin Lazăr, pentru anti-joc la un ruck.

Dar nici de data aceasta Krasnîi Yar nu a profitat, mai mult, după un alt contra-atac timișorenii au reușit să marcheze al treilea eseu prin noul lor mijlocaș la grămadă, Henry Seniloli, pe care l-a transformat Conache. Scor final Krasnîi Yar 12 Timișoara Saracens 17, victorie meritată.

De remarcat slaba prestație la transformări a mijlocașului la deschidere Jody Rose care a ratat toate cele trei tentative de țintă.

Meciul retur se va disputa pe 22 aprilie pe stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara, cu începere de la 14:00 ora României. 

În celălalt baraj calificativ Enisei Krasnoyarsk a învins cu 46 -  0 în deplasare pe Mogliano (Italia). Meciul retur care se desfășoară pe Stadionul Slava din Moscova pe 22 aprilie se anunță o simplă formalitate pentru campionii Rusiei, care în ultimele două sezoane au obținut câte două victorii în grupele Challenge Cup.

Echipele calificate din cele două baraje vor disputa finala Trofeului Continental la Edinburgh, pe 13 mai, de la ora 14:00, înaintea finalei Cupei Campionilor.