Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Steaua, Wasps, La Rochelle, Leinster - lideri în ligile europene la rugby

iasi_steaua.jpg

Iași - Steaua
Steaua s-a impus fără probleme la Iași și conduce detașat în clasament
Sursa imaginii: 
https://www.super-liga.ro

Steaua și-a continuat parcursul victorios învingând în deplasare pe Iași cu 40 - 15 în Super Liga CEC Bank la rugby. În marile ligi europene Wasps, La Rochelle și Leinster continuă să fie lideri cu trei runde înaintea finalului sezonului regulat.

Meciul de la Iași nu a pus probleme deosebite steliștilor care și-au asigurat bonusul ofensiv chiar înainte de pauză când marcaseră deja patru eseuri. 

În final, scorul la eseuri a fost de 6 - 2, dintre care unul marcat de internaționalul Florin Vlaicu, care a transformat patru dintre încercări, în timp ce eseurile ieșenilor au fost marcate de centrul Tei Semisi.

Campionii en titre, Timișoara Saracens, au debutat în returul competiției tot cu o victorie cu bnus, 45 - 17 (7 - 2 la eseuri) în fața lui CSM Olimpia, pe stadionul Dan Păltinișanu.

Timișorenii au jucat cu ambiție pentru revanșă, ei pierzând singurul meci din acest campionat în tur la București în fața Olimpiei, echipă care i-a recrutat la începutul anului pe foștii jucători ai Timișoarei Valentin Calafeteanu, Daniel Carpo, Paula Kinikinilau și Stelian Burcea (acesta din urmă nu a jucat find accidentat).

În ultimul meci al rundei Dinamo a învins pe Cluj cu 34 - 10. Baia Mare a stat.

Steaua se află pe primul loc în clasament cu 39 de puncte (din nouă meciuri), urmată de Timișoara Saracens 29 (șapte meciuri) și Baia Mare 26 (șapte meciuri).

Vineri 14 aprilie la 14:00 ora României are loc pe stadionul Ghencea din București derby-ul Steaua - Timișoara Saracens.

Record de spectatori la Londra

În campionatul Angliei, Aviva Premiership, au avut loc pentru prima oară în acceași două meciuri pe cele mai mari două stadioane din Regatul Unit.

Saracens - HarlequinsSaracens s-au impus în fața Harlequins în stilul lor caracteristic, pragmatic, dar și spectaculos

Pe Wembley în fața a 71000 de spectatori, campionii Angliei și ai Europei, Saracens, au învins cu 40 - 19 pe Harlequins în tradiționalul derby londonez, în timp ce pe Twickenham în fața a 62000 de specatori Bath a trecut de Leicester Tigers cu 27 - 21.

În total la cele două meciuri disputate la Londra au asistat peste 133000 de spectatori ceea ce reprezintă un record cumulat în materie.

Saracens au evoluat în nota caracteristică apărându-se foarte exact și atacând fulgerător, au marcat patru eseuri și și-au asigurat astfel calificarea în semifinalele play-off ale campionatului Angliei pentru al optulea an consecutiv, la numai o săptămână după calificarea în semifinalele Cupei Campionilor Europeni pentru al cincilea an consecutiv. 

La câțiva kilometri distanță, pe Twickenham, Bath a reușit o victorie dramatică în fața eternilor rivali de la Leicester, prin două eseuri ale aripii Anthony Watson, ambele transformate de mijlocașul la deschidere George Ford, care au întors rezultatul de la 13 - 21 la 27 - 21.

De remarcat că din sezonul viitor Ford va evolua la Leicester, făcând schimb cu Freddie Burns, care și el a marcat 11 puncte pentru Leicester în acest meci.

Alături de Saracens și liderii Wasps, care au învins pe Northampton cu 32 - 30 printr-un eseu marcat în ultima acțiune a meciului, pentru semifinalele play-off s-au mai calificat și Exeter Chiefs care au evitat în extremis înfrângerea pe teren propriu în fața ultimei clasate, Bristol, practic retrogradată, marcând un eseu transformat cu patru minute înainte de final și obținând victoria cu bonus, cu 38 - 34.

În celelalte partide disputate vineri Sale Sharks 36 Worcester Warriors 26 și Newcastle Falcons 16 Gloucester 14.

În clasament conduc Wasps 74 de puncte, urmați de Exeter cu 69 și Saracens cu 68, pentru ultimul loc calificativ în semifinale luptându-se Leicester și Bath, ambele cu câte 52 de puncte.

Clermont pierde acasă!  

În runda a 23-a a campionatului Franței, TOP14, s-a înregistrat o mare surpriză, Clermont Auvergne, a pierdut pe teren propriu, 21 - 26, în fața lui Brive. Clermont - BriveClermont a jucat cu echipa a doua și a pierdut

E drept că cei de la Clermont au început meciul practic cu echipa a doua, dar deși conduceau la pauză cu 14 - 12 și cu titularii de drept intrați în partea a doua, ei au reușit să piardă pe stadioul Marcel Michellin acolo unde Brive nu mai câștigase de 14 ani și unde puține echipe pleacă victorioase.

Calificată în semifinalele Cupei Campionilor, Clermont are acum un handicap de 14 puncte față de lidera clasamentului cu 79 de puncte, La Rochelle, care a obținut a 11-a victorie consecutivă în campionat, învingând pe vecinii atlantici de la Bordeaux Begles cu 16 - 5. 

Pe locul al treilea se află Montpellier cu 61 de puncte după victoria cu 54 - 14 în fața lui Grenoble, iar pe locul al patrulea cu 57 de puncte se află Toulon, care a învins duminică pe Stade Toulousain cu 33 - 23.

În celelalte meciuri ale rundei a 23-a s-au înregistrat rezultatele Racing 92 Paris 34 Pau 32, Castres 16 Lyon 17, Bayonne 16 Stade Francais 32 (Bayonne este virtual retrgradată după acest rezultat).

Leinster și Munster se desprind

În Guinness Pro 12 (Liga celto-italiană) cele două mari echipe irlandeze, Leinster și Munster și-au consolidat poziția în clasament obținând victorii la limită în runda a 19-a și îndreptându-se către semifinale play-off pe teren propriu.Swansea Ospreys - LeinsterLeinster a obținut victoria in extremis

Leinster a obținut o victorie dramatică în deplasare, 20 - 18, în fața lui Swansea Ospreys. În minutul 79 mijlocașul la deshidere galez al echipei irlandeze, Liam Byrne, a marcat din drop-goal, pentru ca imediat omologul său Dan Biggar să rateze o lovitură de pedeapsă și victoria în ultima secundă de joc.

Munster, care ca și Leinster este calificată în semifinaele Cupei Campionilor, a învins greu, cu 10 - 7, pe teren propriu pe Glasgow Warriors.

Llanelli Scarlets au învins pe Benetton Treviso cu 61 - 5, ceea ce a permis celeilalte echipe italiene, Zebre, să urce de pe ultimul loc după victoria cu bonus ofensiv, 29 - 14 în fața galezilor de la Newport Gwent Dragons.

În celelalte două meciuri ale rundei Ulster și Cardiff Blues au terminat la egalitate, 24 - 24, în timp ce Edinburgh a pierdut pe teren propriu, 19 - 22 în fața lui Connacht.

În clasament pe primul loc se află Leinster cu 74 de puncte, urmată de Munster, cu 72, Swansea Ospreys 65, Scarlets și Ulster, fiecare cu câte 63.