Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Baia Mare învinge Timișoara și e favorită în sezonul regulat la rugby

screenshot_2017-05-03_13.20.33.png

Baia Mare 22 Timișoara Saracens 3
Fundașul Luke Samoa a marcat 17 puncte din lovituri de picior așezate pentru timișoreni
Sursa imaginii: 
Dolce TV

Baia Mare a câștigat derby-ul cu Timișoara Saracens din Super Liga CEC Bank la rugby cu 22 -3 și este favorită pentru ocuparea locului I în sezonul regulat cu o rundă înaintea încheieierii acestuia. Locul I ar oferi Zimbrilor calificarea directă într-o semifinală play-off pe teren propriu. 

Băimărenii și-au confirmat superioritatea netă pe teren propriu într-un meci disputat la o temperatură de 27 de grade care și-a pus amprenta pe evoluțiile jucătorilor.

Zimbrii au dominat pe înaintare, au fost mai preciși în margine și în grămezile ordonate și au confirmat faptul că punctul lor forte este apărarea.

Ei au marcat un singur eseu în prima jumătate a meciului prin aripa Michael Doneghan, transformat de fundașul Luke Samoa, care a adăugat și cinci lovituri de pedeapsă, în timp ce bănățenii au marcat doar dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Gabriel Conache. 

Cu o rundă înaintea finalului sezonului regulat, pe primul loc se află Steaua cu 48 de puncte, care însă și-a încheiat meciurile, urmată de Baia Mare cu 44 de puncte și Timișoara Saracens cu 40.

În ultima rundă Baia Mare joacă acasă cu Dinamo, în timp ce timișorenii joacă tot acasă cu Iași și este de așteptat ca ambele echipe să obțină victorie cu bonus ofensiv, ceea ce i-ar propulsa pe băimăreni pe primul loc, înaintea steliștilor și a timișorenilor. De altfel, Zimbrilor le este suficientă o vctorie fără bonus pentru ocuparea locului 1.

Echipa clasată pe primul loc în sezonul regulat se califică direct în semifinală pe teren propriu cu învingătoarea din meciul de baraj dintre echipele clasate pe locul al patrulea și al cincilea.

Echipa clasată pe locul al doilea întâlnește echipa de pe locul șapte în timp ce echipa de pe locul al treilea joacă în baraj cu cea de pe locul al șaselea.

Baia Mare 22 Timișoara Saracens 3Zimbrii au dominat grămada ordonată

Cu alte cuvinte, în caz de victorie la sfârșitul săptămânii, Baia Mare va avea liber săptămâna următoare, în care Steaua și Timișoara Saracens vor trebui să joace meciuri de baraj, iar pe 20 mai va juca pe teren propriu, posibil cu Dinamo, în timp ce în cealaltă semifinală se vor întâlni probabil Steaua și Timișoara. 

Finalele pentru locurile 3 - 4 și 1 - 2 se vor disputa pe 27 mai.